Järjestöt alusta asti mukana rakentamassa sotea

TIEDOTE

Yhdessä soteen ‐seminaari Hyvinkäällä 13.9. polkaisi käyntiin kolmannen sektorin ja Keski‐Uudenmaan soten yhteistyön. Seminaarin keskeisiksi teemoiksi nousivat kumppanuus ja yhteistyö. ‐ Laajalla ja tiiviillä yhteistyöllä voimme tukea kumppanuutta järjestöjen ja kuntien välillä. Järjestöjen laaja‐alainen toiminta kuntalaisten hyvinvoinnin tukemisessa on tärkeä voimavara, muistuttaa Alicia Perho Keski‐Uudenmaan yhdistysverkostosta.

Seminaarissa kuultiin Keski‐Uudenmaan yhdistysverkoston kumppanuussuunnitelmasta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa osaltaan se, että järjestöt ovat alusta asti mukana soteuudistuksessa, rakentamassa yhteistyötä ja suunnittelemassa toimintaa. ‐ Tällä turvataan myös se, että järjestöjen valtava asiantuntemus ja osaaminen saadaan käyttöön, Alicia Perho jatkaa.

Hankejohtaja Pirjo Laitinen‐Parkkonen toi Keski‐Uudenmaan sote ‐hankkeen terveiset kolmannen sektorin edustajille. ‐ Meidän tavoitteemme on tuoda sote ihmisen kokoiseksi, Laitinen‐Parkkonen kiteyttää. Keski‐Uudenmaan alueellisen sote‐mallin tavoitteena on suunnitella palvelut asiakkaiden ja potilaiden näkökulmasta. Valmistelutyössä hyödynnetään mm. palvelumuotoilun keinoja. Suunnittelun painopisteenä ovat matalan kynnyksen palvelut ja ennaltaehkäisy, uuden muotoinen palvelumuotoilu ja koko alueen resurssien ja mahdollisuuksien hyödyntäminen. – Tämä kaikki tehdään yhdessä kuntalaisten, kolmannen sektorin, yksityisten toimijoiden, Hyvinkään sairaanhoitoalueen ja Eteva‐kuntayhtymän kanssa, tarkentaa Laitinen‐Parkkonen.

Seminaari viritti kuulijat aktiiviseen keskusteluun ja verkostoitumiseen. Suomen sosiaali ja terveys ry:n erityisasiantuntija Ulla Kiuru rohkaisikin järjestöjä aktiiviseen osallistumiseen. ‐ Sote‐uudistus on järjestöille ennen kaikkea haaste ja mahdollisuus. Yhteistyöllä saamme parhaan lopputuloksen, Ulla Kiuru muistuttaa.

‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐

Keski-Uudenmaan sote-hankkeessa, johon kuuluvat Hyvinkää, Nurmijärvi, Järvenpää, Tuusula, Mäntsälä ja Pornainen, suunnitellaan asiakaslähtöinen ja kustannustehokas sote-malli alueelle.

Lisätietoja

Pirjo Laitinen-Parkkonen, hankejohtaja, p. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@hyvinkaa.fi

Ulla Kiuru, erityisasiantuntija, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, p. 040744 0888, ulla.kiuru@soste.fi

Päivitetty 14.9.2016 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

 

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI
PL 46 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
sosiaalijaterveys@hyvinkaa.fi
Avoinna:
ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15
   
Kartta Villatehtaan alueesta
  
Kaupungin sähköpostiosoitteet:

etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

  

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:
OVT-tunnus   003701258660
verkkolaskuosoite 003701258660
operaattori OpusCapita Group Oy
(välittäjän tunnus 003710948874)
Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0
  

SEURAA MEITÄ SOMESSA