Pihlaja

Pihlaja on Hyvinkäällä toimiva alueellinen lastensuojelun perhehoidon erityisyksikkö, johon kuuluu 12 Uudenmaan kuntaa: Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Siuntio, Tuusula ja Vihti. Lapset tulevat yksikön jäsenkunnista. Pitkäaikaisen sijaisperheen ja lapsen kotikunnan väli voi olla korkeintaan 200 km. Lyhytaikaisen sijaisperheen tai tukiperheen ja lapsen kodin välillä voi olla enintään 70 km.

Perhehoitoyksikkö vastaa sijais- ja tukiperheiden rekrytoinnista, valmennuksesta, arvioinnista ja tuesta. Perhehoitajien lapsikohtainen vastuutyöntekijä tulee Pihlajasta. Perhehoitoyksikkö etsii kunnan hakemuksesta lapselle sopivan sijais- tai tukiperheen. Välityksessä otetaan huomioon lapsen ja hänen perheensä toive sijoituspaikasta, lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän näkemys sopivasta perheestä sekä perhehoitajan valmiudet ja toiveet sijoitettavasta lapsesta. 

Pihlaja tekee perhehoitajien kanssa toimeksiantosopimuksen ja vastaa perhehoitajille ja tukiperheille maksettavista palkkioista ja kulukorvauksista. 

Kunta vastaa lapsen ja hänen perheensä asiakkuudesta, kuten huolehtii lastensuojelun päätöksistä lapselle ja hänen perheelleen. Pihlaja ja kunta vastaavat yhdessä lakisääteisen vapaan järjestämisestä perhehoitajille. 

Yksikön hallinnosta ja sitä koskevasta päätöksenteosta vastaa Hyvinkään kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta. Yhteistoiminnan järjestämistä varten on perustettu Perhehoidon alueellisen erityisyksikön toimikunta, joka koostuu jäsenkuntien johtavista viranhaltijoista. Kehittäjäryhmä valmistelee asioita toimikunnalle ja se koostuu jäsenkuntien johtavista sosiaalityöntekijöistä. Kehittäjäryhmän tehtävänä on yhteistyössä kehittää Pihlajan alueen perhehoitoa sekä varmistaa tehokas tiedonkulku Pihlajan ja kuntien välillä.

Päivitetty 6.11.2018 Tulosta

OTA YHTEYTTÄ

Käyntiosoite:
Perhehoitoyksikkö Pihlaja
Suutarinkatu 2 H
05900 Hyvinkää
 
Kaikille yhteinen sähköposti: pihlaja@hyvinkaa.fi Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen.


Postiosoite:   
Perhehoitoyksikkö Pihlaja
Hyvinkään kaupunki /
Perhe- ja sosiaalipalvelut
PL 46
05801 Hyvinkää

 

Päivystys arkisin klo 9-15 
p. 040 155 4411