Joutsenmerkitty Kenttäkadun päiväkoti voitti merkittävän Procura+ -palkinnon Tallinnassa 17.10.2017

Hyvinkään kaupungin hankkima ja Teijo-Talot Oy:n rakentama Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti voitti merkittävän Procura+ -palkinnon Tallinnassa 17.10.2017

Viron talous- ja viestintäministeriön ja Euroopan Komission viestintäverkkojen, sisältöjen ja teknologian pääosaston järjestämä Innovatiivisten hankintojen konferenssi huipentui tiistaina gaalaan, jossa palkittiin julkisia hankintoja kolmessa kategoriassa: vuoden kestävän kehityksen hankinta, vuoden innovatiivinen hankinta sekä vuoden hankintamenettely. Vuoden kestävän kehityksen palkinnon voittanut hankinta on Hyvinkään kaupungin Joutsenmerkitty Kenttäkadun päiväkoti, jonka on rakentanut Teijo-Talot Oy.

Procura+ -verkosto palkitsee onnistuneita, käynnissä olevia ja kestävän kehityksen mukaisia innovatiivisia julkisia hankintoja. Nämä hankinnat kehittävät julkisen sektorin kilpailuttamia tuotteita ja palveluja, prosesseja ja infrastruktuuria. Palkinnon saajaksi ehdotettuja finalisteja oli seitsemän yhteensä viidestä eri maasta – Suomesta, Alankomaista, Italiasta, Isosta-Britanniasta ja Itävallasta. Palkintoja tuetaan EU:n Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatiorahoitusohjelmasta. Procura+ -verkostoa koordinoi ICLEI, joka on vuodesta 1992 asti toiminut kansainvälinen verkosto, johon kuuluu yli 1500 kaupunkia, kuntaa ja aluetta, jotka ovat sitoutuneet kestävän kehityksen mukaiseen ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Hyvinkään kaupungin voitokas hankintaprosessi alkoi julkisella tietopyynnöllä heinäkuussa 2015 ja jatkui hankintailmoituksella joulukuussa 2015. Kilpailutuksen voittaneen Teijo-Talot Oy:n kanssa suunnittelu jatkui ja rakentaminen alkoi keväällä 2016. Kohde on yhdeksänryhmäinen päiväkoti, jonka kerrosala on 2062 m2. Rakennus koostuu 29 tehdasvalmisteisesta moduulista sekä paikalla rakennetusta väestönsuojasta. Moduulit toimitettiin tontille toukokuussa 2017 ja päiväkoti otettiin käyttöön elokuussa 2017. Joutsenmerkittyjen rakennusten kriteerit perustuvat elinkaariajatteluun. Päiväkoti on energiatehokas, sen sisäilma on hyvä ja siinä käytetyt materiaalit ovat turvallisia ja terveellisiä käyttäjille.

Hyvinkään kaupunki on sitoutunut kestävän kehityksen periaatteisiin. Kaupunki on esimerkiksi mukana Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostossa, jossa se on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. ”Rakennuttamisessa lähtökohtanamme on ympäristön terveellisyys ja turvallisuus. Kenttäkadun päiväkoti on tästä oiva esimerkki ja olemme erittäin iloisia sen saamasta tunnustuksesta”, kertoo vastaava rakennuttaja Hannele Salonen. Kaupunki juhlii 100 vuottaan yhdessä itsenäisen Suomen kanssa, ja tämän palkinnon voittaminen tekee juhlavuodesta vielä merkittävämmän.

Kenttäkadun päiväkodin rakentaminen oli Teijo-Taloille monella tavalla uraa uurtavaa. ”Projektin myötä olemme oppineet paljon Joutsenmerkkikriteerien mukaisesta rakentamisesta ja aiomme hyödyntää opittua myös jatkossa. Monet asiakkaamme ovat kiinnostuneita ympäristöystävällisestä ja terveellisestä rakentamisesta – erityisesti nyt, kun sisäilmaongelmia esiintyy niin laajalti”, projektipäällikkö Heidi Karlsson Teijo-Taloilta toteaa. Teijo-Talot on toiminut vuodesta 2000, ja on tunnettu perustuksineen tehtaassa täysin valmiiksi rakennetuista terveellisistä ja turvallisista tilaratkaisuistaan, jotka ovat myös aidosti jälkikäteen siirrettävissä, jos asiakkaan tilatarpeet muuttuvat. Niin myös Kenttäkadun päiväkoti.

Lisätietoja:

  • Inkeri Kontiola, hankinta-asiantuntija, Hyvinkään kaupunki, inkeri.kontiola@hyvinkaa.fi, 040-661 0509
  • Hannele Salonen, vastaava rakennuttaja, Hyvinkään kaupunki, hannele.salonen@hyvinkaa.fi, 040-593 5190
  • Heidi Karlsson, projektipäällikkö, Teijo-Talot Oy, heidi.karlsson@teijotalot.fi, 044-721 7140

Procura+ -palkinnot (www.procuraplus.org/awards/)

Innovatiivisten hankintojen konferenssi (eafip.eu/events/conference_on_innovation_procurement/)

ICLEI (www.iclei-europe.org/)

Päivitetty 17.10.2017 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

 

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ