Uudenmaan pelastuslaitokset tiedottavat: Pääseehän apu perille?

Etelä-Suomen alueella talvi on kauneimmillaan ja lunta on tullut runsaasti, jopa haitaksi asti. Tämä tuntuu pelastuslaitosten arjessa siten, että perillepääsy apua tarvitsevan luokse hidastuu tai jopa estyy, jos kulkuväylät ovat tukossa lumen tai vaikka väärin pysäköityjen autojen vuoksi.

Lumentulo näyttää ennusteiden mukaan jatkuvan ja näillä näkymin lauantain, sunnuntain ja maanantain sääennusteessa on luvassa noin 20-25 cm lunta. Sunnuntain aikana etelärannikolla lämpötila nousee hieman nollan yläpuolelle, jolloin osa sateesta voi tulla vetenä tai räntänä.

Kansalaisilta on tullut kyselyjä pelastuslaitoksille muun muassa siitä, miten pelastuslaitos pääsee kohteeseen, kun ei roska-autokaan ole päässyt paikalle.

Uudenmaan pelastuslaitoksilta toivotaan, että lumien auraamisessa huomioidaan pelastusajoneuvojen sekä ambulanssien esteetön kulku avun tarvitsijan luo. Pelastusteiden tehtävä on turvata pelastaminen ja pelastustiet kannattaa puhdistaa lumesta ensi vaiheessa. Kapeaksi käyneillä kaduilla pysäköidyt autot saattavat estää isomman ajoneuvon kulun. Jos tien reunat merkitään vaikka kepeillä, on kuljettajilla helpompi havaita tien linjat myös huonolla säällä. Lumikasat estävät näkyvyyttä ja lumityökoneita on liikkeellä paljon, joten myös kevyenliikenteen kannattaa olla valppaana. Lapsia voi leikkiä lumikasojen sisällä, etenkin vanhemmille huomio, että muistuttavat lapsia lumikasoissa leikkien vaaroista ja myös kasojen poistajien huomio siihen, että lumikasassa voi olla lapsia lumilinnoissa.

Rakennuksen poistumisreitit, jotka johtavat ulos esim. rakennuksen takapuolelle, jossa ei ole talvikunnossapitoa, saattavat unohtua puhdistaa lumesta. Huomioitahan myös vanhukset, naapurisi, läheisesi, jotka tarvitsevat ehkä apua lumitöissä tai liikkumisessaan ulkona.

Kelien lämpeneminen lisää lumikuormien painoa katoilla ja erityisesti tasakatot sekä teollisuushallit ovat riskikohteita. Lumen määrää kannattaa tarkkailla ja lumen poistamisessa katoilta on suositeltavaa käyttää ammattilaisia.  Kattojen lumikuormista löytyy lisää tietoa ympäristöhallinnon sivuilta http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/90/rokg2/tanaan_fi.html.

Kuva lumisesta pelastustiestä

Kuva: Pelastustie ummessa

Päivitetty 1.2.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ