Kaupungit sopivat Hyrian kanssa kaksoistutkintojen järjestämisestä

Hyvinkään ja Riihimäen kaupungit ovat solmineet Hyrian kanssa sopimuksen kaksoistutkintojen järjestämisestä. Sopimus takaa opiskelijalle sen, että kaksoistutkinnon voi suorittaa samalla tavalla sekä Hyvinkäällä että Riihimäellä.

Kaksoistutkinto muodostuu, kun opiskelija suorittaa samanaikaisesti opintoja eri koulutuksista. Jos ammatillisen tutkinnon rinnalla tavoittelee myös ylioppilastutkintoa, pitää opiskella vähintään viisi lukion ainetta. Lukio-opiskelijat voivat suorittaa ylioppilastutkinnon ohella ammatillisen perustutkinnon tai sen osia.

Kaupunkien ja Hyrian yhteistyö jäsentää lukio-opintojen rytmitystä ammatillisten opintojen kanssa niin, että arki muodostuisi opiskelijalle mahdollisimman sujuvaksi.

Kaksoistutkintomahdollisuuden ajatuksena on antaa tavoitteellisille opiskelijoille vaihtoehtoja osaamisen täydentämiseen. Kaksoistutkinnon lisäksi Hyria tarjoaa myös väyläopintoja, jotka sujuvoittavat siirtymistä perustutkinnon jälkeen ammattikorkeakouluun.

Hyriassa ammatillista perustutkintoa suorittava kaksoistutkinto-opiskelija saa opetusta lukioaineisiin Hyvinkään ja Riihimäen lukioissa. Hyria korvaa lukioille opetuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Vastaavasti lukio-opiskelijat hyötyvät Hyrian koulutustarjonnasta. Hyria järjestää lukiolaisille muun muassa hygieniapassikoulutusta, yrittäjyysopintoja sekä lupa- ja pätevyyskorttikoulutuksia.

Hyvinkään sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen korostaa yhteistyön tuovan hyötyjä opiskelijoille niin lukioissa kuin ammatillisissa opinnoissa.

– Uusi Hangonsiltaan nouseva lukio- ja opistorakennus Kipinä antaa mahdollisuuden lukio-opintojen suorittamiseen aamusta iltaan. Se tuo merkittävää joustoa opiskelijan arkeen, Pentti Halonen kuvaa.

– Mahdollisuus täydentää lukio-opintoja ammatillisilla tutkinnonosilla on nuorille erittäin kiinnostava vaihtoehto, Halonen jatkaa.

Riihimäen sivistysjohtaja Esa Santakallio uskoo, että osaamisen kartuttamisen tavat kehittyvät koko ajan monipuolisemmiksi. Silloin lisäopintojakin on helpompi suorittaa.

– Luokassa istuminen virka-aikana tulee varmasti menettämään merkitystään, kun rinnalle tarjotaan uusia oppimisalustoja. Pedagogista uudistumista on meneillään niin lukioissa kuin ammatillisella puolellakin, Santakallio huomauttaa.

Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen on varma, että ammatillisia ja yleissivistäviä opintoja yhdistelemällä kylvetään koko seudun elinvoiman kasvun siemeniä.

– Kohtaamme jatkuvasti hyvin määrätietoisia opiskelijoita. He osaavat järkevästi poimia opintoja, joista he saavat tarvittavat tiedot ja taidot esimerkiksi oman yrityksen perustamiseen. Olen erittäin ylpeä siitä, että Hyrian avulla niin monet pääsevät toteuttamaan omia unelmiaan.

Päivitetty 29.4.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ