Kansainvälisesti palkitut unkarilaiset elokuva-alan tähdet ja pohjoismaiset huippuroolittajat saapuvat Red Carpet -elokuvafestivaalille Hyvinkäälle

Cannesin elokuvajuhlilla palkittu ohjaaja Zsófia Szilágyi sekä Kosketuksissa-elokuvan pääosan näyttelijä Alexandra Borbély saapuvat Hyvinkäällä torstaina 30.8.2018 järjestettävään elokuva-alan ammattilaisten päivään Red Carpet Prohon. Myös roolittajat Lene Seested Tanskasta ja Tusse Lande Ruotsista sekä viime vuonna Red Carpetissa elämäntyöstään palkittu agentti Laura Munsterhjelm osallistuvat Pron ohjelmaan.

          

Elokuvaohjaaja Zsófia Szilágyi debytoi ja voitti tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlilla Elokuvakriitikoiden kansainvälisen järjestön (FIPRESCI) palkinnon draamallaan One Day.

Näyttelijä Alexandra Borbély nähtiin pääroolissa unkarilaisessa Kosketuksissa-elokuvassa (eng. On body and soul), joka sai korkeimman Kultainen karhu -palkinnon Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime vuonna. Elokuva kilpaili myös kansainvälisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta. Borbélylle on myönnetty Eurooppalainen  elokuvapalkinto parhaasta naispääosasta.

          
 
        
          

Unkarin elokuva-ala elää toista kultakauttaan

Unkari on elokuvamaana kansainvälisesti menestynyt ja elää parhaillaan toista kultakauttaan.

“On kiinnostava kuulla Unkarin otteesta hienojen ja kansainvälisesti pärjäävien elokuvien tekemiseen”, toteaa Red Carpetin perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi.

Suomen elokuva-ala on tilanteessa, jossa maassa tehdään hienoja elokuvia, mutta varsinaiset kansainväliset läpilyönnit ovat vielä  harvinaisia.

        
          
 

 

          

“Red Carpet Pro on hyvä paikka jakaa tietotaitoa ammattilaisten välillä. Mikä on se olennainen kynnys, joka suomalaisen elokuvan on vielä ylitettävä menestyäkseen kansainvälisesti?”, Antti Luusuaniemi lisää.

Szilágyi ja Borbély kertovat Red Carpetissa nähtävien elokuviensa synnystä ja vastaavat Pron vieraiden kysymyksiin.

        
          

Onnistunut casting on avain menestyneeseen elokuvaan

Elokuvan casting ja sen onnistuminen on ensiaskel käsikirjoituksen henkiin herättämiseen. Kaksi pohjoismaiden menestyneimpää roolittajaa saapuu Red Carpet Prohon valaisemaan kansainvälisten elokuvien casting-prosesseja ja valinnoissa pärjäämistä.

Ruotsalainen Tusse Lande on maansa taitavimpia roolittajia – hänen työtään ovat muun muassa Millenium-trilogia sekä James  Bond: Skyfall -elokuva. Lene Seested on castannut vuodesta 1996 alkaen Oscar- ja Golden Globe -voittaja, ohjaaja Susanne Bierin elokuvat. Seested on Panorama Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja.

Roolittajat tutustuvat suomalaisiin näyttelijöihin osana päivän ohjelmaa. 

Red Carpet Pro kokoaa elokuva-alan yhteen

Red Carpet Pro järjestetään osana suomalaisen elokuvan festivaalia Red Carpetia. Seminaaripäivä kokoaa elokuva- ja  media-alan yhteen päivän seminaariin, jossa käsitellään elokuvien kansainvälisen menestymisen ehtoja, roolittamista ja luovuuden ja bisneksen yhdistämistä Mikko Leppilammen moderoimana. Muina puhujina kuullaan Jukka Kurttilaa, Paola Suhosta, Markus Seliniä, Alf Rehniä ja Risto Kuulasmaata.

        
          

RED CARPET PRO Torstaina 30.8. klo 9.00–16.00 Hotel Sveitsi & BioRex Sveitsi, Hyvinkää Liput 55 € Ilmoittautumiset

 
        
          

RED CARPET – KOTIMAISEN ELOKUVAN FESTIVAALI 30.8.–2.9.2018
Median yhteydenotot: 
Paula Rahtu, Pink Eminence, puh. 050 364 9715, paula(at)pinkeminence.fi Valokuvat:  https://pinkeminence.filecamp.com (käyttäjätunnus: media@pinkeminence.fi, salasana: IVl9QmhO)
Verkkosivut: redcarpetfilmfestival.fi Facebook: www.facebook.com/redcarpetfilmfestivalfinland Instagram: @redcarpetfilmfestival

 
        
          

Red Carpet on näyttelijä Antti Luusuaniemen perustama kotimaisen elokuvan festivaali, joka järjestetään toista kertaa 30.8.–2.9.2018 Hyvinkäällä. Ohjelma sisältää elokuvia, festariklubeja, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Hyvinkään Sveitsi. 

Päivitetty 2.7.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ