Kaavoitusyksikössä on laadittu kaavoituskatsaus 2019

Maankäyttö- ja rakennuslaki velvoittaa kaupungin laatimaan vuosittain kaavoituskatsauksen kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Kaupunginhallitus on kokouksessaan 13.5.2019 merkinnyt kaupungin kaavoitusyksikössä laaditun kaavoituskatsauksen 2019 tiedoksi, ja päättänyt lähettää sen edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Kaavoituskatsaus perustuu kaupunginhallituksen hyväksymään kaavoitusohjelmaan vuosille 2019- 2021, joka on sovitettu yhteen maankäytön 10 vuoden toteuttamisohjelman kanssa. Katsauksessa kerrotaan kaikista Hyvinkäällä vireillä olevista, vuoden aikana vireille tulevista kaava-asioista ja tiedossa olevista lähiaikoina ajankohtaisista kaavoitustarpeista sekä kaavoitusprosessista, kaavoituksen tavoitteista ja painopistealueista. Vuoden aikana saattaa nousta esiin myös muita kaavoitustarpeita.

Kaavoituskatsauksen yhteydessä voidaan kaupungin hallintosäännön mukaan päättää myös kaupungin hankkeeseen liittyvän asemakaavan laatimisesta, ja tämän kaavoituskatsauksen yhteydessä käynnistetään kaavan laatiminen Metsäkaltevassa, Myötätuulentiellä.

Kaavoituksella toteutetaan omalta osaltaan Hyvinkään pelikirjan strategisia linjauksia, ja useat pelikirjan kärkihankkeet liittyvät maankäyttöön ja kaavoitukseen. Kaavoitus on myös yksi onnistuneen asuntopolitiikan toteuttamisvälineistä. Hyvinkään asumisen linjausten 2019-2027 mukaisesti asemakaavoituksen painopiste on tänä vuonna keskusta-alueen täydennysrakentamisessa ja asuntotarjonnan monipuolistamisessa. Lisäksi edistetään elinkeinohankkeita.

Kaavoituksen vaikuttavuuden vuoksi tärkeä osa kaavoitusta on osallistuminen ja vuorovaikutus, ja kaavoituskatsauksen tarkoituksena on antaa kuntalaisille mahdollisuus seurata kaavoituksen etenemistä. Katsaus saatetaan kaupunkilaisten tietoon tiedotusvälineiden kautta ja kuuluttamalla, ja katsaukseen voi tutustua kaavoitusyksikössä ja alla olevan linkin kautta.

kaavoituskatsaus2019.pdf

Päivitetty 16.5.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ