Hangonsillan nimiraati: Uusi Hyvinkään lukio- ja opistorakennus on nimeltään Kipinä

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA 11.3.2019

Hangonsillan nimiraati: Uusi Hyvinkään lukio- ja opistorakennus on nimeltään Kipinä

Hyvinkään Hangonsiltaan nousevan lukio- ja opistorakennuksen nimikilpailu on ratkennut. Uuden rakennuksen nimi on Kipinä.

- Kyselyyn saapui 337 nimiehdotusta, joista 235 keskenään erilaista. Olemme iloisia siitä, että kaupungin ja sanomalehti Aamupostin yhdessä järjestämä nimikilpailu sai näin hyvän vastaanoton, sanoo nimiraadin puheenjohtaja, Hyvinkään kaupungin tekniikan ja ympäristön toimialan johtaja Marko Hytönen.

Nimiraadin tehtävänä oli valita ehdotuksista sopivin nimi tulevalle lukio- ja opistorakennukselle. Keskusteluun nostettiin ensin kaikkien raatilaisten suosikkiehdotukset, joita lähdettiin yhteistyössä käsittelemään. 

- Useat nimiehdotukset ammensivat voimaa alueen historiasta, ja niiden perustelut olivat hyviä. Tällä kertaa raadin suosikiksi nousi kuitenkin tulevaisuuteen katsova nimi. Positiivisena myös pidettiin nimen ytimekkyyttä, jolloin nimeä ei ole tarve lähteä lyhentämään, taustoittaa Hytönen raadin päätöstä.

Tuleva Kipinä-rakennus tarjoaa toimitilat sekä täysin uudelle Hyvinkään lukiolle sekä uudet tilat Hyvinkään opistolle.

- Kipinä tulee valmistuessaan tarjoamaan joustavat mahdollisuudet erilaiseen tilankäyttöön. Rakennuksen tietotekniset ratkaisut tarjoavat myös erinomaiset puitteet digitaalisen oppimisympäristön tarjoamiseen opiskelijoille, sanoo sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

Tällä hetkellä tehdään Kipinän paalutuksia Hangonsillassa ja myös rakennuksen perustustyöt alkavat maaliskuussa. Kipinän on tarkoitus valmistua vuoden 2020 marraskuussa.

Nimikilpailun raatiin osallistuivat kaupunginmuseon intendentti Susanna Eskola, sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen, tekniikan ja ympäristön toimialan toimialajohtaja Marko Hytönen (raadin pj), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko, kaavoituspäällikkö Anitta Ojanen, nuorisovaltuuston sihteeri Onni Pusa, museonjohtaja Ville-Matti Rautjoki, sekä viestintäkoordinaattori Tuija Tomperi ja Aamupostin päätoimittaja Laura Ääri.

Lisätietoja: 

tekniikan ja ympäristön toimialan johtaja Marko Hytönen, p. 019 459 5097

sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen, p. 019 459 2066

Päivitetty 11.3.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ