ESA:n Astro Pi Challenge-kilpailun voitto Hyvinkään yhteiskoulun lukioon!

Hyvinkään yhteiskoulun lukion opiskelijat ovat osallistuneet Euroopan avaruusjärjestön ESA:n kansainväliseen The European Astro Pi Challenge -kilpailuun. Monivaiheinen kilpailu on nyt päättynyt, ja HYK:n Team Aurora on yksi voittajajoukkueista! Palkintona 10 parasta joukkuetta pääsee osallistumaan webinaariin brittiastronautti Tim Peaken kanssa. Webinaari järjestetään perjantaina 22.6. aamupäivällä, joten joukkueelle ja opettajalle on luvassa vähän erilainen juhannus!


Kuvassa (vasemmalta lukien) ovat projektiin osallistuneet opiskelijat: Onika Åberg, Mimosa Lindfors, Ilari Tulkki, Joni Koskinen ja Tommi Korpelainen.

Kilpailun aiemmassa vaiheessa joukkue suunnitteli ja kirjoitti Python-ohjelmointikielellä koodin tietokoneelle, joka on maapalloa 400 km:n korkeudessa kiertävällä ISS-avaruusasemalla. Joukkueen mittauksissa tutkittiin maapallon magneettikenttää. Mittaukset toteutuivat keväällä, ja toukokuussa saimme mittaustulokset analysoitaviksi. Mittaukset tehtiin asemalle aiemmin lähetetyllä ESA:n tuunaamalla Rasberry Pi -tietokoneella. Tietokoneeseen on kytketty anturipaketti "Sense HAT" ja siinä on LED-paneeli. Kilpailussa edellytettiin, että LED-paneelissa on tekstiä tai kuvia mittauksen aikana, jotta astronautit tietävät tietokoneen toimivan ja mittaavan normaalisti. Paneeliin animoitiin mm. revontulia ja Suomen lippu. Lisäksi joukkue vei HYK:n juhlavuoden avaruuteen, sillä tietokoneen LED-paneeliin ohjelmoitiin viesti: HYK 100!

 

 

 

Päivitetty 20.6.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ