Miten käy, kun kaksi helsinkiläistä, somesta tuttua vaikuttajaa muuttaa Kehä 3:n ulkopuolelle asumaan?

Nyt punnitaan asuinpaikan todellinen vaikutus elämänlaatuun: 
Kaksi helsinkiläistä somevaikuttajaa muuttaa kuukaudeksi Hyvinkäälle 

Miten käy, kun kaksi helsinkiläistä, somesta tuttua vaikuttajaa muuttaa Kehä 3:n ulkopuolelle asumaan?

- Hyvin käy, toteavat Natalia Salmela ja Esko Kyrö, jotka muuttavat kuukaudeksi asumaan Hyvinkäälle 20. toukokuuta alkaen.

Hyvinkään kaupungin hyväntuulisessa asumisen kampanjassa annetaan ääni bloggareiden kokemuksille perinteisen mainosvetoisen kaupunkimarkkinoinnin sijaan. #Hyvinkäy-kampanjan toivotaan tuovan esiin Hyvinkään tarjoamia mahdollisuuksia asuinpaikkakuntana.

- Emme halua yksipuolisesti määrittää tienvarsikylteillä millaista Hyvinkäällä on, vaan tarjoamme kaupunkiin muuttaville Eskolle ja Natalle mahdollisuuden jakaa omia kokemuksiaan Hyvinkäästä. Kumpikin saa asunnon käyttöönsä, tosin eri puolilta kaupunkia. On kiinnostava nähdä, mitä he täältä löytävät, ja minkälaisia tuntemuksia kaupunkimme heissä herättää, sanoo Hyvinkään kaupungin kehittämispäällikkö Tiia Viljanen.

Kuvassa Esko Kyrö ja Natalia Salmela

Kampanjalla on tarkoitus herätellä ihmisiä pohtimaan elämänlaadun ja asumisen kysymyksiä. Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset puitteet niin asumisen, palvelujen kuin erilaisten vapaa-ajan harrastusten ja elämysten osalta. Kampanjaa on suunniteltu yhdessä viestintätoimisto Ellun Kanojen kanssa.

- Kesäkauden runsas tapahtumatarjonta vetää perinteisesti puoleensa Hyvinkäälle myös kaupungin ulkopuolisia kävijöitä, mutta Natan ja Eskon kautta pääsee aiempaa helpommin tutustumaan kaupunkiin kokonaisuutena pidemmällä aikajaksolla somen kautta.

- Toiveemme on, että kampanja herättää ihmisissä kiinnostuksen käydä Hyvinkäällä ja tutustua kaupunkiin myös omakohtaisesti. Murramme kenties samalla jonkin ennakkoluulon kaupungin sijaintiin liittyen: Helsingin rautatieasemalta pääsee esimerkiksi junalla Hyvinkäälle 45 minuutissa ja pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueella tällainen matka-aika on arjessa monelle muutenkin tuttu, muistuttaa Viljanen.

Kampanjan ajanjakson 20. toukokuuta - 16. kesäkuuta aikana Nata ja Esko jakavat somekanavissaan kokemuksiaan ja tuntemuksiaan Hyvinkäältä, ja pohtivat samalla monia asumisen ja elämänlaadun kysymyksiä.

Kaksi vaikuttajaa, kaksi näkökulmaa

Molemmat Hyvinkäälle muuttavat somevaikuttajat asuvat tällä hetkellä Helsingissä, ja kumpikin on aika ajoin pohtinut, miltä tuntuisi asua toisella paikkakunnalla, kuitenkin edelleen tehden töitä pääkaupunkiseudulla.

-          Omassa kohderyhmässäni on paljon seuraajia, joille asuntoasiat, perheen perustaminen ja elämän isojen palikoiden rakentaminen ovat ajankohtaisia. He pohtivat samoja asioita kuin minäkin: mihin voisi rakentaa kodin, millainen omistusasunto tai talo kannattaa valita, miten rakentaa uraa. Uskon, että asumiskokeilu Hyvinkäällä tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin. Olemme myös mieheni kanssa pohtineet vielä jonakin päivänä muuttavamme pois Helsingistä ja tämä kokeilu antaa mukavaa osviittaa tulevaisuudesta, sanoo wtd.fi blogista tunnettu Natalia Salmela.

-          Olen eri elämäntilanteissa miettinyt, millä tavoin rahoille saisi enemmän vastinetta, jos katsoisi asumisen mahdollisuuksia laajemmin eri paikkakunnilta. Hyvinkäällä minua kiinnostaa asumisen mahdollisuuksien lisäksi etenkin kaikki urheiluun ja tapahtumiin liittyvä tekeminen, sanoo realitybloggariksi itseään kuvaileva Esko Kyrö.

Eskon ja Natan tulikoe helatorstaina Hyvinkäällä

Hyvinkäällä järjestetään 30.5.2019 kaupunkitapahtuma Yhden päivän juttu, jolloin kaupunki täyttyy ohjelmasta. Eri asuinalueisiin voi tutustua opastetuilla pyöräretkillä tai käyttämällä tapahtumapäivän aikana maksutonta julkista liikennettä.

Villatehtaan alueella kaupungin keskustassa nähdään myös Nata ja Esko, jotka nousevat lavalle tulikokeeseen Haluatko hyvinkääläiseksi -visailun muodossa Villatehtaan alueella klo 12.00 alkaen.

Lisätietoa #Hyvinkäy-kampanjasta

Natalia Salmela on bloggari, jonka vuonna 2011 perustettu WTD.fi on useilla ehdokkuuksilla palkittu blogimaailman väripilkku. Hänen bloginsa suosittuja teemoja ovat tyyli, ruoka, asuminen, työ ja raha, hyvinvointi ja matkustaminen.

Esko Kyrö on isä, opettaja ja somevaikuttaja Helsingistä. Hänen palkitussa blogissaan pääsee sukeltamaan arjen seikkailuihin ja syvällisempiinkin pohdintoihin niin aikuisuudesta ja vanhemmuudesta ja ”sen oikean” etsimisestä.

 

Mistä #HYVINKÄY -kampanjaa voi seurata?

Natan Instagram-tili:
https://www.instagram.com/natawhitetrash

Natan blogi:
http://wtd.fi/

Eskon Instagram-tili:
https://www.instagram.com/eskokoo

Eskon blogi:
https://eskokyro.fi/

Lisätietoa #Hyvinkäy -kampanjasta:
www.hyvinkäy.fi

Hyvinkään kaupungin Instagram-tili:
https://www.instagram.com/hyvinkaankaupunki/

Hyvinkään kaupungin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/hyvinkaankaupunki/

Kuvat: Arttu Mustonen

 

Lisätietoja

Tiia Viljanen
kehittämispäällikkö
tiia.viljanen@hyvinkaa.fi
040 6311 457

Pi Krogell-Magni
viestintäpäällikkö, Hyvinkään kaupunki
050 522 5953
pi.krogell-magni@hyvinkaa.fi

 

Päivitetty 10.5.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ