Europan 15 -suunnittelukilpailu käynnistynyt 18.3.2019

Europan 15 - competition has started!

Pääradan länsipuolen kehittäminen on osa Hyvinkään kaupungin Kehittyvä kaupunkikeskusta kärkihanketta.

Hyvinkään keskustan suunnitteluun potkua maailman laajimman arkkitehtuurikilpailun kautta

 

Europan 15 kilpailusivu / Competition site:  http://europan.fi

Hyvinkään kaupungin Europan 15 sivut löydät osoitteesta / Cities own sites for the competition
https://www.hyvinkaa.fi/europan15/

Hyvinkään kaupunki on yhtenä kahdesta suomalaisesta kaupungista mukana maailman laajimmassa arkkitehtuurikilpailussa. Tänään 18.3.2019 käynnistynyt arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun Europan 15 –kilpailuun järjestetään samanaikaisesti kahdessatoista Euroopan maassa. Suomesta suunnittelukilpailuun osallistuu kaksi kohdetta, joista yksi sijaitsee Hyvinkäällä ja toinen Tuusulassa.

Europan 15 -kilpailukauden teemana jatkaa edelliseltä kaudelta tuttu Productive cities – Tuottavat kaupungit. Kilpailijoiden toivotaan mm. pohtivan, millainen on tulevaisuuden ekologinen kaupunki, jossa asuminen ja tuotanto yhdistyvät kestävällä tavalla.

Hyvinkään kilpailualue sijoittuu pääosin rautatieradan länsipuolelle, jota halutaan kehittää osaksi muuta ydinkeskustaa. Suomen pääradan varrella sijaitsevan alueen kehittäminen on osa Hyvinkään kaupungin Kehittyvä kaupunkikeskusta -kärkihanketta. Hyvinkää on osa kasvavaa pääkaupunkiseudun metropolialuetta. Päätavoitteena on lisätä keskustan elinvoimaisuutta ja vetovoimaa. Tässä kokonaisuudessa länsipuolen asemanseudun ja pääkadun varren kehittäminen on merkittävässä roolissa.

Joka toinen vuosi järjestettävä Europan on maailman laajin arkkitehtuurikilpailu, johon osallistuu lähes 10 000 nuorta suunnittelijaa. Suunnittelukohteita on noin 50, joista kilpailijat voivat jättää ehdotuksen yhteen tai useampaan. Kilpailijoiden tulee olla alle 40-vuotiaita.

Kaupungin näkökulmasta kilpailulla tavoitellaan yleissuunnitelman laadintaa pääasiassa radan länsipuoliselle alueelle. Haluamme alueen olevan osa elävää keskustaa, jossa on monipuolista työ- ja asumistarjontaa. Toisena tavoitteena on ratkaista alueen liikenteelliset haasteet ja löytää tavat yhdistää radan eri puolet toisiinsa.

Suomessa kilpailua koordinoi Europan Suomi Finland. Joka maassa kansallinen palkintolautakunta arvostelee kyseisen maan kohteisiin tehdyt ehdotukset. Kilpailuehdotuksia voi jättää 28.7.2019 mennessä.

Hyvinkääläiset pääsevät tarkastelemaan annettuja kilpailuehdotuksia syyskuussa 2019 kaupungin järjestämässä kilpailutyönäyttelyssä. Lisäksi kuntalaisia aktivoidaan tekemään omia suunnitelmia alueelle kaupungin omassa kaupunkimallissa. 

 

 

 

/

 

Lisätietoja:

 

 

Päivitetty 22.3.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ