Europan 15 -suunnittelukilpailu käynnistyy keväällä Hyvinkäällä

Pääradan länsipuolen kehittäminen on osa Hyvinkään kaupungin Kehittyvä kaupunkikeskusta kärkihanketta.

Hyvinkään kaupunki ja Europan-kilpailu

Pääradan länsipuolen kehittäminen on osa Hyvinkään kaupungin Kehittyvä kaupunkikeskusta kärkihanketta.  Päätavoitteena on lisätä keskustan elinvoimaisuutta ja vetovoimaa, missä myös länsipuolen asemanseudun ja pääkadun varren kehittäminen on merkittävässä roolissa.

Läntisen keskusta-alueen käytön monipuolistamiseksi ja uudistamiseksi tarvitaan yleissuunnitelma, jolla luodaan edellytykset maankäytön hallittuun, vaiheittaiseen jatkokehittämiseen yhdessä kiinteistönomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Yleissuunnitelman laatiminen välillä Uudenmaankatu – Koritsooni on käynnistetty, ja osana sitä kaupunki osallistuu kansainväliseen nuorten alle 40-vuotiaiden arkkitehtien Europan – suunnittelukilpailuun, kilpailualueena ko. radan länsipuoli.

Kuva keskustasta

Europan 15 -kilpailukauden teemana on Productive cities - Tuottavat kaupungit. Kilpailijoiden toivotaan mm. pohtivan, miten erilaisia mahdollisimman monipuolisia toimintoja, myös tuotantoa, saataisiin yhdistettyä luontevaksi osaksi kaupunkirakennetta ja tuotua kaupunkien keskustoihin.

Kilpailuohjelman laadinta käynnissä

Vuoden 2019 helmikuun aikana Hyvinkään kohteesta laaditaan kilpailijoita varten varsinainen kilpailuohjelma yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tätä varten kaupunki järjestää helmikuun alkupuolella työpajoja, joissa visioidaan mm. alueen avainteemoja, brändiarvoja ja tekijöitä, joiden avulla erottaudutaan muista. Näistä työpajoista johdetaan kilpailuohjelmaan suunnitteluperiaatteita kilpailijoiden noudatettavaksi. Lisäksi asukkaille järjestetään kysely asukkaiden toiveista ja näkemyksistä alueen kehittämisen tarpeista.

 

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Työpajat

Kaikille avoimet työpajat pidettiin tällä viikolla. Kiitos kaikille työpajoihin osallistuneille!

Kilpailun aikataulu

Kilpailuohjelmat ja kaikkien kohteiden aineistot julkistetaan kaikissa kilpailuun osallistuvissa Euroopan maissa maaliskuussa. Kilpailu ratkaistaan syksyllä 2019 ja lopullinen tieto kilpailussa menestyneistä on tiedossa ennen vuoden loppua.  Suomessa kilpailua koordinoi Europan Suomi Finland. Joka maassa kansallinen palkintolautakunta arvostelee kyseisen maan kohteisiin tehdyt ehdotukset.

 

Lisätietoja:

  • Anitta Ojanen, kaavoituspäällikkö p. 040 155 4221, anitta.ojanen@hyvinkaa.fi

 Europan on kansallisten eurooppalaisten järjestöjen yhteenliittymä, joka vastaa kilpailun järjestelyistä. Avoimen dialogin ja eurooppalaisen yhteistyön hengessä Europan pyrkii tuottamaan syvällistä tietoa ja lisäämään keskustelua arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta Euroopan maiden välillä. Europanin tavoitteena on auttaa nuoria (alle 40 v.) arkkitehtejä kehittämään ja markkinoimaan ideoitaan Euroopassa ja sen ulkopuolella.

Päivitetty 6.3.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ