Hillitön valo

Hyvinkään taidemuseon ja Suomen valotaiteen seura FLASHin yhdessä järjestämässä näyttelyssä esitellään valotaiteen hillitöntä, leikkisää ja kokeilevaa puolta.

Eri tyylein ja tekniikoin toteutetut teokset heijastelevat maailmaa sekä aikamme ilmiöitä, esittelevät valotaiteen tekijöiden monimuotoisuutta ja suuntaavat aistejamme tulevaan.  Teoksissa on mukana myös iloa ja huumoria.

Osa näyttelyn teoksista koostuu täysin valosta, toisissa valo tuo jotain näkyväksi tai luo lähtökohdan teokselle. Teosten valo näyttäytyy monenlaisena: se on kaunista ja raakaa, analogista ja digitaalista, projisoitua ja kuvitteellista, värillistä ja kirkasta. Se syttyy, sammuu, loistaa, heijastuu, matkustaa ja taittuu.  Osa näyttelyn teoksista on toteutettu nykyteknologian avulla, mutta osa sisältää ilmiöitä, jotka on tunnettu jo vuosisatojen ajan. 

Näyttelyssä valoa ja väriä syystalven pimeyteen tuovat taiteilijat Janne AholaMeri EkolaFern OrchestraJukka HautamäkiKimmo KarjunenJuan KasariAnnikki LuukelaAinu PalmuIlkka PaloniemiPasi RauhalaTomasz SekularJere Suontausta ja Antti Tolvi.

Näyttelyn ovat kuratoineet Aura Dufva Hyvinkään taidemuseolta sekä Mia Erlin ja Raisa Kilpeläinen Suomen valotaiteen seura FLASHista. Näyttelyn teknisenä koordinaattorina toimii Pietu Pietiäinen ja sen graafisen ilmeen on suunnitellut Jani Pulkka.

Näyttelyä on tukenut Suomen kulttuurirahasto ja sen teknisinä yhteistyökumppaneina toimivat Nylund Group ja Intersonic oy.

Ryhmät voivat tilata näyttelyyn opastuksen. Lue lisää Opastukset-sivultamme.

Tutustu kaikkiin museokeskus Taikan näyttelyihin Esillä nyt -sivuillamme.

Päivitetty 2.11.2023

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     twitter-32 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>