Kylien linja-autoliikenteeseen muutoksia

Hyvinkään kylistä Ahdenkallion, Haapasaaren, Kaukasin, Kytäjän ja Ridasjärven linja-auto-vuoroihin tulee muutoksia koulujen syyslukukauden alkaessa.

Muutosten lähtökohtana on, että entistä suurempi osa kyliä palvelevasta liikenteestä olisi kaikille avointa reittiliikennettä. Aikataulun mukaisia vuoroja voi käyttää koulumatkojen lisäksi asiointi-, opiskelu- ja työmatkoihin. Matkan voi maksaa käteisellä, pankkikortilla tai Matkahuollon lipputuotteilla.

Ahdenkallion linja-autovuoroja on lisätty. Uusina vuoroina liikennöidään koulupäivisin klo 13.15 ja M-P klo 15.15 Hyvinkää-Ridasjärvi-Ahdenkallio-Hyvinkää. Näillä vuoroilla liikennöitsijänä on Ventoniemi Oy. Lisäksi Hyvinkään Liikenne Oy liikennöi Ahdenkallioon klo 14.15 Pohjoispuiston koululta lähtevän vuoron. Aamuvuorot klo 7.15 ja klo 8.25 Ahdenkalliosta liikennöidään jatkossa valtatien 25 ja Ridasjärven kautta keskustaan. Aamuvuoroilla liikennöitsijänä on Hyvinkään Liikenne Oy.

Haapasaaresta liikennöidään aamuisin Jokelan kautta vuoro, joka on Hyvinkäällä klo 7.40. Iltapäivällä liikennöidään Haapasaareen Jokelan ja Kaukasin kautta Hyvinkäältä klo 14.25 ja 15.15. Näitä uusia nuoroja liikennöi Ventoniemi Oy.

Kytäjällä ryhtyy liikennöimään ns. monikäyttölinja-auto. Auto hoitaa aikataulutetusti Kytäjän koulun oppilaskuljetuksia sekä asiointi- ja opiskeluyhteydet Hyvinkään keskustaan. Aamuvuorot Kytäjältä saapuvat Hyvinkäälle klo 7.25, 8.40 ja 10.00. Paluuvuorot Kytäjälle lähtevät klo 11.50, 14.20 ja 15.45. Kaikilla Kytäjän linja-autovuoroilla liikennöitsijänä toimii Hyvinkään Liikenne Oy.

Ridasjärven osalta suurin muutos koskee aamuvuorojen liikennöitsijää. Ridasjärveltä klo 7.25 ja 8.40 Hyvinkäälle lähtevät vuorot liikennöi jatkossa Hyvinkään Liikenne Oy.

Uudet aikataulut ja reittikartat ovat nähtävillä osoitteessa www.hyvinkaa.fi/joukkoliikenne.

Päivitetty 20.5.2021