Taiteen tuntemus -kurssi kuvataidekoulun oppilaille

Taiteen tuntemus

Minkälainen taide sinua kiinnostaa? Kenen taiteilijan teoksista olet vaikuttunut? Miksi ja miten taide vaikuttaa?

Taidetta voi tuntea: se voi herättää ärtymystä, ihmetystä, ihailua, liikutusta. Taidetta voi tuntea myös siinä mielessä että tietää mitä taiteessa tapahtuu, minkälaista taidetta tehdään ja miksi taide ottaa erilaisia muotoja ja aiheita eri aikoina. Mille itse tehty taide tuntuu? Onko joku toinen taiteilija pohtinut samankaltaisia asioita ja käsitellyt taiteessaan samoja aiheita, jotka itseäni kiinnostavat?

Taiteen tuntemus -kurssilla tutustutaan ajankohtaiseen taiteeseen vierailemalla näyttelyissä ja perehtymällä osallistujien valitsemien taiteilijoiden teoksiin. Kurssilla pohditaan viittauksia, joita teoksista löytyy. Miten teokset liittyvät aiemmin tehtyihin teoksiin? Kommentoivatko ne esim. yhteiskunnan tapahtumia, ilmastonmuutosta tai yksinäisyyttä? Miten aika vaikuttaa teoksiin? Minkälaisista eri näkökulmista teoksia voi tarkastella? Kurssilla pohditaan miten oma taiteen tekeminen liittyy taiteen virtauksiin. 

Kurssilla keskustellaan ja kirjoitetaan. Taiteen tuntemus -kurssi liittyy lopputyön tekemiseen ja siellä syntynyttä materiaalia voi hyödyntää lopputyöhön liittyvän portfolion tekemisessä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Rehtori
Kaisu Paavilainen

p. 040 179 6852
kaisu.paavilainen@hyvinkaa.fi

Päivitetty 31.8.2022