YHDEN PÄIVÄN JUTUN OHJELMA TO 18.5.

HYVINKÄÄN KESÄTERASSI, Kauppatori

11–15 Helatorstaitapahtumassa Hyvinkään Kesäterassilla nautitaan monipuolisesta kaikenikäisille suunnatusta esiintymislavaohjelmasta ja päästään tapaamaan mm. TV:stäkin tutut hassun hauskat liikennepoliisit Maltti ja Valtti! Terassin ravintolat palvelevat kello 11 alkaen. Kauppatorilla lisäksi erilaisia esittely- ja toimintapisteitä.

Villa Artun toimijat järjestävät yhdessä non-stop -taidetyöpajoja perheille. Lasten ja nuorten taidekeskuksen, Artun kuviksen ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen työpajoissa pääsee kokeilemaan katupiirustuksen tekemistä ja osallistumaan kaupunkipuutarhaprojektiin. Toimintapiste Kauppatorin lisäksi myös Donnerinkadun leikkipuiston kaupunkipuutarhassa.

Hyvinkään seurakunnan pisteelle voi tuoda lahjoituksena hygieniatarvikkeita Hyvinkäälle saapuneille ukrainalaisille. Mukana myös seurakunnan Lysti-lammas ja Ilo-aasi. Hyvinkään kirjasto pitää pop-up kirjastoa Kirjastoaukiolla. Tapahtumassa myös talutusratsastusta.

Maltti ja Valtti

Maltti ja Valtti. Kuva: Liisa Karling

Tapahtuman juontaa Umpimähkän Hovin hassu, mutta juhlava porukka! Kruunupäät opettavat hovitansseja, laulavat kitaran ja melodikan säestyksellä, seurustelevat ja viihdyttävät sekä muutoin vain käyskentelevät helposti lähestyttävinä arvovieraina yleisön joukossa.

Kiertokapulan lajitteluhaasteessa Hyvinkään entinen ja nykyinen kaupunginjohtaja pääsevät ottamaan mittaa toisistaan lajittelun merkeissä. Kordelinin Säätiön Hyvinkään rahaston palkintojen saajat julkistetaan kello 13.30 ja kello 14 toritapahtuman päättää Teatteri Rollon esitys Kotia kohti.

Kotia kohti kertoo ikääntyneestä sisarusparista Vuokosta ja Veikosta. Naimattomat sisarukset etsivät itselleen uutta kotia, kun lapsuuden kotitalo on päässyt huonoon kuntoon. Vuokko ja Veikko selvittävät tapahtumapaikkakunnan hyviä ja huonoja puolia yhdessä yleisön kanssa. Välillä lauletaan lauluja ja sisarukset säestävät viululla ja kitaralla. Esitys on suunnattu erityisesti seniori-ikäisille, mutta sopii mainiosti koko perheelle.

11.15 Maltti ja Valtti
12.00 Lajitteluhaaste: Johanna Luukkonen vs. Jyrki Mattila
12.45 Maltti ja Valtti
13.30 Kordelinin Säätiön Hyvinkään rahaston palkintojen jako
14.00 Teatteri Rollo: Kotia kohti

kotiakohti_6_hr

Kotia kohti. Kuva: Nanna Saarhelo

MUSEOKESKUS TAIKA, Hämeenkatu 3D

11–17 Koko perheelle suunnattu tapahtuma helatorstaina valtaa myös museokeskuksen tilat. SPR Hyvinkään osaston pitämän Nallesairaalan lisäksi nähdään museolla Teatteri Tuomikon nukketeatteriesitys Suuri seikkailu. Esitys sopii n. 2–9-vuotiaille. Esityksen kesto n. 30 min. Museon aulassa Hyvinkään Postimerkkikerhon esittelypiste. Vapaa pääsy!

12.00 Teatteri Tuomikko: Suuri seikkailu -nukketeatteriesitys
12–14 Nallesairaala, ota oma pehmolelu mukaan, yhteistyössä SPR Hyvinkään osasto
14.00 Teatteri Tuomikko: Suuri seikkailu -nukketeatteriesitys

Suuri seikkailu -kuva-Tommi Mattila

Suuri seikkailu. Kuva: Tommi Mattila

SUOMEN RAUTATIEMUSEO, Hyvinkäänkatu 9
11–17 Suomen Rautatiemuseoon on ilmainen sisäänpääsy helatorstaina. Wanhat Saabit kokoontuvat Rautatiemuseon pihalle ja tavaramakasiinin alueelle. Tunnelmallinen Pakarituvan kahvikioski palvelee asiakkaita museon puistossa.

Saabit

Saabit. Kuva: Suomen Rautatiemuseo

VANHA KIRKKO, Uudenmaankatu 13

14–15 Hyvinkään Karjala-seuran perinteinen hengellisten laulujen tilaisuus Hyvinkään Vanhassa kirkossa. Laulattamassa Jorma Tuohela ja Jaakko Uronen.

HYVINKÄÄN MUSIIKKIOPISTO, Hyvinkäänkatu 1

15.00 Hyvinkään Orkesterin Kamarikonsertti Hyvinkään musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa

 

Päivitetty 5.5.2023