Yhden Päivän Juttu -kulttuuritapahtuma Hyvinkäällä 17.–18.5.2023

Yhden Päivän Juttu on Hyvinkäällä vuosittain helatorstaina ja sen aattona järjestettävä kaupunkitapahtuma, joka kerää lapset, nuoret ja aikuiset viettämään laadukasta vapaa-aikaa erilaisten kulttuurielämysten parissa.


Keskiviikkona 17.5. tapahtuma alkaa Hyvinkään Kesäterassin avajaisilla kauppatorilla sekä hyvinkääläisten musiikkiyhdistysten yhteiskonsertilla Hyvinkääsalissa. Yhteiskonsertin teemana on tällä kertaa elokuva- ja näyttämömusiikki. Konsertin kokonaiskesto on kolme tuntia, minkä aikana yleisö voi vapaasti liikkua saliin ja takaisin. Välissä voi käydä vaikka tutustumassa Kesäterassin tarjontaan torilla. Kesäterassin avajaisissa esiintyy viihdyttävistä livekeikoistaan tunnettu Joku Paikallinen Bändi. Kaupungintalon aulassa voi puolestaan nauttia musiikkiopiston pianistien kevätkonsertista.

Iltaa jatketaan paikallisissa pubeissa ja ravintoloissa livemusiikin, musavisan ja karaoken merkeissä. Tällä kertaa mukana ovat ravintola Check Inn, Oluthuone Joutsen, Bar Kultakala sekä Ale Pub. Esiintymässä paikallisia tuttuja nimiä Katri O.:sta The Timonesiin. Katso koko keskiviikon ohjelma täältä.


Helatorstaina 18.5. tapahtuman pääestradina toimii Hyvinkään Kesäterassi. Terassin ravintolat palvelevat kello 11 alkaen ja esiintymislavalla yleisöä viihdyttävät mm. TV:stä tutut liikennepoliisit Maltti ja Valtti sekä Umpimähkän Hovin hassu, mutta juhlava porukka. Tapahtumassa myös mm. taidetyöpajoja, talutusratsastusta sekä pop-up kirjasto. Torilla voi tutustua paikallisten yhdistysten ja muiden yhteistyökumppaneiden esittely- ja toimintapisteisiin. Tapahtuma-aika on 11–15.

Muita helatorstain tapahtumapaikkoja ovat museokeskus Taika, Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkään musiikkiopisto sekä Hyvinkään Vanha kirkko. Katso koko torstain ohjelma täältä.


Kaikkiin tapahtuman kohteisiin on vapaa pääsy.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan ja tule mukaan!

Tallenna tai tulosta itsellesi tapahtumakartta ja ohjelma täältä

iso_036_MalttijaValtti (1).jpg

Lisätietoja
kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö
Outi Ruso, outi.ruso@hyvinkaa.fi

Maltin ja Valtin kuva Liisa Karling.

 

 

 

Päivitetty 16.5.2023