Muut vapaaehtoistyön paikat

Koronatilanteen takia vapaaehtoistyöhön kohdistuu rajoituksia. Lähikontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Kun liikut ulkona, pidä vähintään 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

On hyvin tärkeää, että kasvotusten tapahtuva kohtaaminen toteutuu vain osapuolten ollessa täysin oireettomia.

Jos sinulla on pienimpiäkin tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia, ripulia tai muita vatsaoireita, suositellaan lähikontaktia välttämään.

Vapaaehtoisten vierailut palvelutaloissa ja hoivakodeissa järjestetään Suomen hallituksen linjauksen perusteella uusien, alueellisten ohjeiden mukaisesti, koska tartuntariski on erilainen eri puolilla Suomea. Vierailuohjeita päivitetään tilanteen mukaan. Ajankohtaista lisätietoa suosituksista löydät THL: Terveyden ja hyvinvointi laitoksen sivuilta.

Vahvikelinja on vapaaehtoisten avulla toteutettavaa ja Vahvike.fi-aineistopankkia hyödyntävää puhelinauttamista. Tavoitteena on ylläpitää ikääntyneiden vireyttä ja voimavaroja tuomalla arkeen vaihtelua ja mielenkiintoista tekemistä. 

Täytä hakemus Vahvikelinjan vapaaehtoistoimintaan tästä. Palaamme sinulle asiaan haastatteluajan sopimiseksi.

Lisätietoja saat soittamalla Vanhustyön keskusliittoon, vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille Outi Hellsten 050 5145711 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi (at) vtkl.fi.

Kampanja haastaa kunta- ja järjestötoimijoita, hoitotyön ammattilaisia, omaisia, läheisiä ja vapaaehtoisia ulkoilemaan turvallisesti vanhusten kanssa sekä jakamaan ulkoiluvinkkejään ja -kokemuksiaan kampanjan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Tänä vuonna ei kerätä ulkoilukertoja vaan edistetään ikäihmisten turvallista ulkoilua. Osallistu kampanjaan kertomalla, miten teillä on ulkoiltu. Ilmoittautuminen avautuu elokuun lopussa.

Hyvinkään kaupungin ulkoilukoordinoija: Kiki Norrena, Liikuntapalvelut p. 0400 197 150 / katarina.norrena@hyvinkaa.fi

  • Ulkona tai etäyhteyksin tapahtuvaa toimintaa?

Onko sinulla idea tai ajatus toiminnasta, jonka voisi toteuttaa ulkona tai etäyhteyksin? Kannustamme vapaaehtoisia miettimään uusia tapoja ikäihmisten muistamiseen ja kohtaamiseen.

Ideat, ajatukset ja kysymykset aiheesta voit lähettää osoitteeseen taivi.toikka@hyvinkaa.fi.


Partio

Hyvinkäällä toimii neljä partiolippukuntaa. Järjestämme harrastustoimintaa paikallisille lapsille ja nuorille. Jotta voimme mahdollistaa yhä useammalle lapselle merkityksellisen harrastuksen ja yhteisön johon kuulua, tarvitsemme aikuisia vapaaehtoisia vetämään ryhmien tapaamisia, apukäsiksi retkille, yhdistyshallinnon pyörittämiseen sekä monenlaisiin muihin tehtäviin. Ota rohkeasti yhteyttä niin esittelemme tarjolla olevia vapaaehtoispestejä!

Vapaaehtoistyön yhteystiedot:

Päivitetty 23.9.2020