Sveitsin Uimalan laajennuksen työmaa etenee - maauimala aukeaa kesäksi

Ulkouimala on tarkoitus avata kesäkäyttöön. 

Hyvinkään Sveitsin uimalaan asennetaan parhaillaan uutta teräsallasta, joka on viimeinen suuri työvaihe uimalan työmaalla. Myös pihatyöt ovat päässeet käyntiin. Ulkouimala on tarkoitus avata kesäkäyttöön, sisäuimala otetaan käyttöön vasta koko rakentamishankkeen valmistuttua myöhemmin tänä vuonna.

- Rakennuksen ulkoverhous saatiin valmiiksi alkuvuodesta. Tämän jälkeen siirryttiin sisävalmistustöihin ja nyt on käynnistetty teräsaltaan asentaminen, sanoo rakennustöiden valvoja Jyrki Kauppinen.

Uimalan laajennukseen tulee vanhasta uimalasta poiketen teräsallas betonialtaan sijaan. Allasasennus on viimeinen suuri työvaihe sisätiloissa. Altaan asennuksen jälkeen vuorossa ovat laatoitus- ja viimeistelytyöt sekä talotekniikka-asennukset. Vastaanottovaiheessa tehdään tarvittavat toimintakokeet järjestelmien testaamiseksi.

- Uimalan laajennukseen tulee muun muassa kehittynyt kuormitusohjattu vedenkäsittelyjärjestelmä joka säästää energiaa ja kemikaaleja, kertoo kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen.

Maauimala ja piha-alueet käytössä kesällä

Kevään tultua myös pihatyöt on saatu käyntiin. Tässä vaiheessa piha-alueet palautetaan asfaltti- ja nurmipinnoitteelle.

- Laajemmat pihan perusparannustyöt toteutetaan vanhan uimalan perusparannuksen yhteydessä tulevaisuudessa. Työmaatoiminta jatkuu arviolta kesän loppuun saakka. Sisäuimala pysyy suljettuna rakentamishankkeen päättymiseen saakka, sanoo Nikkanen.

Ulkouimala on tarkoitus avata kesäkäyttöön. Käyttäjien turvallisuudesta huolehditaan työmaa-alueen tarkalla aitaamisella ja työreittien selkeällä merkitsemisellä.

- Ulkoalueiden ja -altaiden osalta kesään valmistelevat työt on käynnistetty, mikäli vesien täyttö onnistuu aikataulun mukaisesti, ulkouimala avataan lauantaina 5.6. Tavoitteena on uimahallin saunojen, kuntosalin ja kahvilatilan käyttömahdollisuus työmaasta riippumatta. Myös Hotel Sveitsi voi käyttää uimalan palveluita kesäaikaan, sanoo liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

- Kaupungin liikuntapalvelut järjestää kesän uimakoulu toiminnan. Uimaseurojen käyttöön on jaettu niiden toivomat ratavuorot. Uimaseurojen kesäleiri toiminnasta seurat tiedottavat itse myöhemmin.

Uimahallin sisätilat suljetaan toukokuussa, jolloin myös uimakoulut, koulujen uimaopetus sekä seuratoiminta tiloissa loppuu.

Päivitetty 19.4.2021