Talkoostartti

Talkoostartti liikuttaa ja kerää rahaa hyvinkääläiselle seuratoiminnalle

Hyvinkään Palloseura, Hyvinkään Seudun Urheilijat ja Hyvinkään Juoksijat järjestäjäyhteistyössä Hyvinkään kaupungin liikuntapalveluiden ja Hotel Sveitsin kanssa toistavat 11.9.2021 viime vuonna ensi kertaa järjestetyn kävely- ja juoksutapahtuman Talkoostartin. Tänä vuonna tapahtuman 5 ja 10 kilometrin harrastematkat sekä 10 kilometrin ja puolimaratonin kilpamatkat järjestetään Sveitsin maastoissa.

Koronaepidemian runtelema seurakenttä yhdisti Hyvinkäällä viime vuonna voimansa Talkoostartti-tapahtuman muodossa kerätäkseen rahaa seuratoiminnan taloudelliseen alijäämään, sekä piristämään koronan repimää toimintaansa.

”Tapahtuman tarkoituksena oli tarjota jokaiselle mahdollisuus liikuntaan itselleen sopivalla vauhdilla. Mukana oli toista sataa eri-ikäistä juoksijaa ja kävelijää, yksittäin ja ryhmissä. Osallistujia näytti yhdistävän iloinen mieli. Palautteen perusteella sekä osallistujat että järjestäjät olivat tyytyväisiä”, kertoo toisen viimevuotisen vastuujärjestäjän, Hyvinkään Seudun Urheilijoiden hallituksen jäsen ja kilpailuvastaava Erkki Tenkula.


Uusi paikka mahdollistaa upean koko perheen tapahtuman

Tapahtuma siirtyy täksi vuodeksi Hyvinkään keskustasta Sveitsin maastoihin kilpailukeskuksenaan tapahtuman uuden järjestäjäkumppanin Hotel Sveitsin piha-alue. Osallistujia palvelee myös Sveitsin uimala, mikä on osallistujien käytettävissä tapahtumapäivänä.

”Yhteistyö Hotel Sveitsin kanssa on upea lisä tapahtumalle toivottavasti myös kiinnostavuudelle. Hotelli ja alueen muut yritykset, sekä tietenkin uimalan alue muodostavat Sveitsiin upean infran järjestää tämän kaltainen tapahtuma. Osallistujien lisäksi pystymme tarjoamaan esimerkiksi työyhteisöille aivan uudenlaista palvelua esimerkiksi kokousjärjestelyiden ja tyky-päivien muodossa”, tapahtuman markkinoinnista ja myynnistä vastaava, Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

Muutoksena edelliseen vuoteen järjestetään tapahtumassa 5 ja 10 kilometrin harrastematkojen lisäksi 10 kilometrin ja puolimaratonin kilpamatkat, joille Hotel Sveitsi mahdollistaa juoksijakohtaisen ajanoton.


Seurat ja työyhteisöt osallistumassa ja markkinoimassa – tuloilla tuetaan seuratoimintaa ja vähävaraisten harrastamista

Järjestäjäseurojen HyPS:n, HSU:n ja Hyvinkään Juoksijoiden lisäksi tapahtumaan osallistuu liuta hyvinkääläisseuroja markkinointikumppanina. Markkinointikumppaneita motivoimassa on 15 euron osallistujakohtainen markkinointipalkkio, jonka osallistuja voi itse kohdentaa haluamalleen seuralle. Tapahtuman tuottaessa yli 15% voiton, kohdennetaan ylijäämä hyvinkääläisten vähävaraisten liikuntaharrastusten tukemiseksi.

Tärkeänä osallistuja- ja markkinointikohderyhmänä ovat myös hyvinkääläiset työyhteisöt, joille järjestetään tapahtuman alla kilometrikisa, jossa eniten valmistautumisvaiheessa ja itse tapahtumassa työyhteisönsä kokoon suhteutettuna kerännyt työyhteisö palkitaan Uudenmaan Osuuspankin tarjoamalla yhteisöllisellä palkinnolla. OP Uusimaan palkitseman työyhteisökisan voittajan lisäksi Intersport Hyvinkää palkitsee seurakisan voittajan ja K-Citymarket Hyvinkää kilpasarjojen kovimmat menijät.

Tapahtuman ilmoittautuminen alkaa 2.3. ja työyhteisöjen kilometrikisan, sekä seurojen liikuntaminuuttikisan tulosten kirjaaminen alkaa 1.4.

Lisätietoja: www.voimatahtosydan.fi/talkoostartti & HyPS:n toiminnanjohtaja Janne Bruun, p.040 485 5622 / janne.bruun@hyps.fi

Päivitetty 3.3.2021