Hyyppärän ulkoilureitit

HYYPPÄRÄN ALUEEN RATSASTUS- JA ULKOILUMAHDOLLISUUDET

Hyyppärän alue sijaitsee Hyvinkään keskustaajaman länsipuolella, n. 3,5 km etäisyydellä rautatieasemasta. Hyyppärän läheisyyteen pääsee paikallisliikenteen bussilla (Talvisillan-Veikkarin linja).

Hyyppärässä sijaitsee vireä hevosharrastusalue, jolta löytyvät lähes kaikki tarvittavat palvelut. Alueella on useita talliyrittäjiä, jotka tarjoavat ratsastustunteja, valmennusta ja tallipaikkoja. Hyyppärän alueella on lisäksi ratsastuskenttiä, maneeseja ja maastoratsastusreittejä. Alueella toimivat myös hevossairaala, kengityspaja ja kahvila-ravintola.

Ratsastusreitit

Aivan alueen ytimessä on maastorata. Tällä on mittaa 1,2 km ja se lähtee Hyyppäräntien varressa olevan ratsastuskentän kulmalta etelään kulkien metsäsaarekkeeseen rakennetulla väylällä. Maastoradalta on yhdysreitti Hyyppäräntielle, josta alkaa ratsastusreitti Usmin uimarannan pysäköintialueelle saakka, jonne matkaa kertyy 2,5 km. Tämä reitti on talvella hiihtokäytössä ja tällöin ratsastus on mahdollista ainoastaan Heponiityn risteykseen saakka. Ratsastusreiteillä pyöräily on kiellettyä.

Muut ulkoilureitit

Ratsastusharrastuksen lisäksi Hyyppärä on monipuolinen ulkoilun ”solmupiste”. Sieltä lähtee niin retkeily-, maastopyöräily- kuin hiihtoreittejä. Alueella kulkee pohjoisesta etelään hyväpohjainen ulkoilureitti, jota käyttävät patikoijat, pyöräilijät ja luonnon tarkkailijat.

Hyyppärän länsipuolella sijaitsevat Kytäjä-Usmin retkeilyalue ja Usmin uimaranta, joten alueen itä-länsisuunnassa halkaisevalla Hyyppäräntiellä on sesonkiaikaan vilkas liikenne. Ulkoilijoiden on syytä noudattaa liikennesääntöjä ja varovaisuutta. Ratsukoita kohdattaessa pyöräilijöiden kannattaa hiljentää vauhtia ja liikehtiä muutoinkin rauhallisesti hevosia säikyttelemättä.

Alueen reitit löytyvät Hyyppärän ulkoilureitit kartasta.

Ulkoilureittien ylläpito

Reittien ylläpidosta vastaa Hyvinkään kaupunki / Liikuntapalvelut.

Palautetta reiteistä ja kunnostustarpeista toivotaan kaupungin kotisivujen kautta.

 

Anna palautetta.


Kuva: Matti Vassinen

Päivitetty 22.10.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ