Kulttuuripolku

 

Kulttuuripolku on kulttuurilaitosten ja perusopetuksen yhdessä suunnittelema opiskelukokonaisuus, jonka tavoitteena on tutustuttaa kaikki esi- ja peruskoululaiset paikalliseen kulttuuriin ja kulttuurihistoriaan.

Kulttuuripolun lähtökohtana ovat kasvatuksen ja opetuksen yleiset tavoitteet, kulttuuriperinnön siirtäminen ja kehittäminen sekä yleissivistävien tietojen ja taitojen opettaminen. Se perustuu opetussuunnitelman toteuttamiseen ja tekee esiopetuksen ja koulujen kulttuurikasvatustyöstä tavoitteellista ja auttaa nivomaan yhteen eri oppiaineita. Vierailukäyntien oppisisällöt on suunniteltu tukemaan kyseessä olevan luokkatason opetussuunnitelman mukaista opetusta. Samalla se takaa kaikille oppilaille samat osallistumisen mahdollisuudet. Kulttuuripolun tarkoituksena on ammattimaisesti tuotetun kulttuuri- ja taidetarjonnan tuominen osaksi perusopetusta.

Opettaja vie ryhmänsä opintovierailulle kunnan taide- ja kulttuurilaitoksiin Kulttuuripolun nettisivuilta löytyvän ohjelman mukaisesti. Luokassa käydään läpi laajentaen ja syventäen vierailun oppisisältöä ennen vierailua tai sen jälkeen. Opettaja voi myös saada opintovierailun tuottajalta materiaalia opetuksensa tueksi.

TAVOITTEET

1. Opetussuunnitelman toteutuminen

2. Kulttuuritarjonnan tasa-arvoinen tarjonta kaikille esi- ja peruskoululaisille

3. Tapakasvatus

4. Kasvaminen kulttuurin ymmärtämiseen ja arvostamiseen

5. Tutustuminen eri kulttuurin ja taiteen aloihin

6. Elinikäisen kulttuurisuhteen luominen kulttuuripolun avulla

7. Tutustuminen paikallisiin kulttuurilaitoksiin

8. Kulttuurielämykset koululaisten luovuuden, hyvinvoinnin ja terveyden tukena

 

Yhteistyöhön on valmiina myös Hyvinkään Karjalaseura, joka maksutta esittelee museotoimintaa sekä tulee kouluille mm. leipomaan oppilaiden kanssa piirakoita.

Hyvinkään Matkailuoppaat tarjoavat opastettuja kierroksia kaupunkialueella sekä maksuttomat kuvaesitykset Hyvinkään 101 helmeä ja Parantolan tarina.

Lisätietoja suoraan Karjalaseuralta sekä Matkailuoppailta tai Sari Kasper sari.kasper@hyvinkaa.fi

Kulttuuripolku-tietoa vanhemmille  

Kulttuuripolku kuuluu esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja oppilas kulkee tätä polkua pitkin koko kouluajan esiopetuksesta ysiluokkaan saakka. Vierailut tapahtuvat koulupäivien aikana ja syys- ja kevätlukukaudella tapahtuvien vierailujen oppisisällöt on suunniteltu tukemaan kyseessä olevan luokkatason opetussuunnitelman mukaista opetusta. Samalla se takaa kaikille oppilaille samat osallistumisen mahdollisuudet. Kulttuuripolun tarkoituksena on ammattimaisesti tuotetun kulttuuri- ja taidetarjonnan tuominen osaksi perusopetusta.

Vierailukohteina ovat Hyvinkääsalin konsertit yhdessä Musiikkiopiston ja Hyvinkään Orkesterin ja Rock-tehtaan kanssa, Villa Artussa Lasten ja nuorten taidekeskus, Lasten kuvataidekoulu ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmi, Taidemuseo, Rautatiemuseo, Kaupunginmuseo, tanssikoulut Dance Art ja Element, teatteri RNT Riihimäeltä, kirjasto, Hakasirkus, elokuvat ja Red Carpet.

Kulttuurikäyntien aikana ovat voimassa kaikki koulun säännöt ja opettaja on vastuussa luokkien työrauhan ylläpidosta ja laitoksen henkilökunta vierailun sisällöstä.

Avaa kartta karttapalvelussa oikean yläkulman painikkeen kautta niin saat lisätietoa vierailukohteista.

Päivitetty 9.9.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ