Kirjasto

Kuvassa on Suomen lippu.Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivän aattona to 5.12. pääkirjasto on auki klo 9-16, Hakala klo 13-16 ja Paavola klo 12-16. Itsenäisyyspäivänä pe 6.12. kaikki kirjastot ovat kiinni. Pääkirjaston palautusluukku on auki. La 7.12. pääkirjasto on auki normaalisti klo 10-15 (lehtisali klo 9-15).

Kuvassa Hyvinkääsali juhlavalaistuksessaKaupungin itsenäisyyspäiväjuhla

Itsenäisyyspäivän vastaanoton maksuttomia lippuja on voinut noutaa kirjastosta, mutta ne ovat nyt loppuneet. Lisätietoa itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuksista

virtuaalimaailmassaKokeile virtuaalimaalmaa 10.12.

Pääkirjastolla järjestetään tänä vuonna vielä yksi virtuaalimaailma-kokeilutilaisuus asiakkaille 10.12. klo 15-18. Virtuaalimaailmassa voi kokea huikealla tavalla erilaisia asioita, joita oikeassa maailmassa ei voi toteuttaa. Ilmoittaudu 2.12. klo 17 alkaen pääkirjaston neuvontaan (019 4592423) tai tule paikan päälle katsomaan onko aikoja!

Kuvassa on punainen nuotti.Joulukonsertti 17.12.

Ti 17.12. klo 16 on pääkirjaston ala-aulassa Hyvinkään Musiikkiopiston sello-oppilaiden joulukonsertti. Kesto n. 30 min. Tervetuloa kuuntelemaan!

Kuvassa on kirjapino.Sokkotreffit kirjan kanssa

Pääkirjaston ala-aulasta voi 2.-23.12. lainata yllätyskirjoja ja -levyjä. Aineistoa on aikuisten-, lasten- ja musiikkiosastoilta. Tervetuloa lainaamaan!

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.Näyttelyitä pääkirjastossa

10.-30.12. Erilainen Joulu - Nelli Kilun näyttely

Kirjaston digipiano

Pääkirjastolla voi nyt soittaa digipianoa! Ajan voit varata kirjastokortilla joko puhelimitse numerosta 019 459 2423 tai paikan päällä kirjaston neuvonnasta tai musiikkiosastolta. Musiikkiosastolta voit tietenkin tulla myös lainaamaan taitotasollesi sopivat nuotit! Tervetuloa tutustumaan!

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.Kirjastokino avattu

Uusi ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Kuvassa on kudin, jossa tekeillä värikäs lappu.Tarinavyyhti jatkuu 8.1.

Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja pääkirjaston ryhmätila Olgaan ke 8.1., 5.2., 4.3., 1.4. ja 6.5. klo 18-19.30. Lisätietoja tarinavyyhdistä täältä.

Unelmapajan satoa  –   Kiitos asiakkaille!

Hyvinkään pääkirjastossa järjestettiin Unelmapaja asiakkaille 12.9.2019. Asiakkaita kävi runsaasti ja kirjasto sai paljon kiitosta palveluistaan ja kehitysehdotuksia.

Lue lisää...

Sähkötöitä pääkirjastolla

Pääkirjastolla tehdään sähkötöitä (valaisinremontti), pahoittelut mahdollisista häiriöistä!  

Ikinuorten iltapäivät

Syyskauden Ikinuorten iltapäivät -ohjelmaesitettä on jaossa Hyvinkään kirjastoissa. Hyvinkää100-vuoden aikana kerätyt muistot on koottu monisteeksi Kohtaamisia Hyvinkäällä, joka on lainattavissa kirjastossa.

Satutunnit

Suomenkieliset kevään satutunnit jatkuvat taas ti 21.1. klo 18.00. Muita satutunteja Hyvinkään pääkirjastossa: Satutunnit koti- ja perhepäivähoidossa oleville lapsille sekä englanninkieliset satutunnit. Lisätietoa satutunneista.

kuvassa on peliohjaimiaPeli-ilta 4.12.

Nuorten montussa pelataan 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 17-19. Mukana PS4-, retro SNES- ja NES-konsolit sekä lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Kuvassa on reppu, konsolipeliohjain ja popcornia

Torstaitapahtumia koululaisille

Koululaisten klo 14 torstaitapahtumat alkavat jälleen 12.9. Syyslomaviikolla 42 on tauko. Syksyn viimeinen tapahtumatorstai on 5.12.

Piirroskuva kirjahyllystäKirjavirkut-lukupiirin kevät 2020

Kirjavirkut-ryhmään voi ilmoittautua jättämällä yhteystiedot pääkirjaston neuvontaan.

Katso lisää tietoa ajankohdista ja ennakkoon luettavista teoksista Lukupiiri-sivulta.

Poddcirkel jatkuu 15.1.

Poddcirkelissä (ke 15.1., 19.2., 18.3., 15.4. ja 20.5. klo 17.30-18.30 ryhmätila Antonissa) kuunnellaan kahvittelun lomassa ruotsalaista kirjastopodcastia, Bibliotekspoddenia. Kaksi Halmstadin kirjaston kirjastonhoitajaa keskustelee lähetyksissä kirjallisuudesta ja lukemisesta. Välillä heillä on kirjailijavieraita. Poddcirkel on tarkoitettu kaikille ruotsin kielestä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla ihan vaan kielikylpyyn, ylläpitämään ja virkistämään ruotsin kielen taitoa. Lähetyksistä saa myös kirjavinkkejä.

Palautetta nuorille kirjoittajille

Alle 24-vuotiaille on nyt tarjolla maksutonta palautetta kirjoituksilleen. Tempauksen järjestäjänä on Suomen maakuntakirjailijat ja sitä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Lue lisää esitteestä.

Kuvassa Lukulumo-maskotit hurraavat

Lukulumo

Pääkirjastossa ja Hakalan kirjastossa on käytössä Lukulumo-sovellus. Lukulumon avulla voi lukea ja kuunnella satoja kuvakirjoja kymmenillä eri kielillä. Myös suomeksi! Tule kokeilemaan!

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntynyt virtuaalikirjasto on avattu. Voit kulkea pääkirjastossa virtuaalisessa 360 ympäristössä ja tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

kuvassa lp-soitinLP-muunnin musiikkiosastolla

Musiikkiosastolla on käytettävissä LP-levyjä CD:lle muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

kuva rockway.fi -logostaRockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on talviaikaan auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Kesällä ma-ti 11-19, ke-to 11-16, pe 10-17. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaaLuku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

Päivitetty 5.12.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ