Kotikuntoutus

Tehostettu kotikuntoutus pilotti

Keski-Uudenmaan kunnat haluavat kehittää, tehostaa ja yhtenäistää kotikuntoutustoimintaa pilotoimalla tehostetun kotikuntoutuksen mallia. Kehittämispilotti toteutetaan vuoden 2018 huhti-lokakuussa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Tehostettu kotikuntoutus on tarkoitettu ikääntyneille henkilöille, joiden kyky selviytyä arjessa on äkillisesti heikentynyt esim.  kaatumisen tai sairastumisen johdosta.

Mitä tehostettu kotikuntoutus on?

Tehostettu kotikuntoutus on tavoitteellista, asiakkaan kotona tapahtuvaa toimintaa. Jakso sisältää asiakkaan tarpeiden ja asetettujen tavoitteiden mukaisesti toteutettua kuntouttavaa hoitoa, tukipalveluja sekä terapiaa. Jakson aikana asiakkaan oma toiminta ja aktiivisuus ovat keskeinen lähtökohta. Jakson aikana häntä tukevat eri ammattilaiset, kuten fysio- ja toimintaterapeutti tai/ja kuntouttavat lähihoitajat. Jakso voi sisältää myös muita palveluja kuten sosiaaliohjausta tai ravitsemusneuvontaa. Jakso voi  kestää 2-8 vkoa.

Miten palvelua saa?

Tehostettu kotikuntoutusjakso perustuu aina palveluntarpeen arviointiin joka voidaan tehdä sairaalasta tai kuntoutusosastolta kotiutuessa tai kotihoidon asiakkaalle hoitohenkilöstön tai muun terveyspalveluiden ammattihenkilön suosituksesta.

Mitä palvelu maksaa?

Palvelutarpeen arviointi, apuvälinepalvelut ja asunnon esteettömyyden arviointi ovat kaikille maksuttomia.

Jakson aikainen asiakasmaksu on 3,60e / päivä. Asiakasmaksu sisältää kaikkien jaksoon kuuluvien ammattilaisten avun ja tuen suunnitelman mukaisesti.

Päivitetty 25.7.2018 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694
Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:

Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 Hyvinkää