Valinnanvapauskokeilulle ei suoraan jatkoa, vaikka palvelusetelit otetaankin käyttöön syksyllä

valinnanvapauskokeilu

Uudenmaan alueellinen valinnanvapauskokeilu päättyy asiakkaille 31.8. ja kokeiluun osallistuneet siirtyvät takaisin julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon piiriin. Tämä ei vaadi kokeiluun osallistuneilta mitään toimenpiteitä.

Valinnanvapauskokeiluun osallistuneita tiedotetaan henkilökohtaisesti kokeilun päättymisestä heinä-elokuun aikana. Kokeilun tuloksista viestitään loppuraportin valmistuessa loppuvuodesta.

Kokeiluille ei ole tulossa suoraan jatkoa, vaikka sitä kesän alussa vielä pohdittiinkin. Yksityisen palveluntuottajan kokeilussa valinneet voivat kuitenkin halutessaan jatkaa asiakkuuttaan valitsemallaan palveluntuottajalla omalla kustannuksellaan.

Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymä on päättänyt ottaa käyttöönsä palvelusetelit lääkäri-hoitaja vastaanottopalveluissa, suun terveydenhuollossa ja henkilökohtaisen budjetin avulla valituissa sosiaalipalveluissa syksyn aikana. Palveluseteleitä annetaan hoidontarpeenarvion perusteella tilanteissa, joissa kuntayhtymällä ei ole antaa vastaanottoaikaa tavoiteajassaan. Valinnanvapauskokeiluun osallistuneet eivät siten voi suoraan jatkaa kokeilussa valitsemansa palveluntuottajan palveluissa. Vielä ei tiedetä, ketkä palveluntuottajat tulevat olemaan mukana uudessa palvelusetelimallissa.

Palvelusetelien käyttöönotolla pyritään vaikuttamaan kuntalaisten palveluihin pääsyyn kuntayhtymän tavoiteaikojen sisällä. Kuntalaisille palvelusetelin vastaanotto on kuitenkin vapaaehtoista. Palvelusetelin avulla hoitoon pääsy nopeutuu ja sen vastaanottanut voi valita itselleen parhaiten sopivan palveluntuottajan palvelusetelimalliin hyväksyttyjen palveluntuottajien joukosta.

Palvelusetelien käytöstä on päätetty yhtymävaltuustossa siten, että lääkäri-hoitaja vastaanottopalveluiden palvelusetelit ovat käytössä 1.9.-31.12.2019 ja suun terveydenhuollon palveluissa 1.10.-31.12.2019. Valtuusto hyväksyi lisäksi henkilökohtaisen budjetin toimintamallin otettavaksi käyttöön 1.9.2019 alkaen. Vuoden 2020 aikaisesta palvelusetelien käytöstä päätetään kuntayhtymän talousarvion laadinnan yhteydessä myöhemmin tänä vuonna.

Tarkempaa tietoa palveluseteleistä tulee saataville ennen niiden käyttöönottoa Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymässä kuntayhtymän nettisivuille, paikallislehtiin sekä kuntayhtymän toimipisteisiin.

Päivitetty 9.7.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694
Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:

Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 Hyvinkää