Valinnanvapauskokeilu kirittää julkista palvelutuotantoa parantamaan tuloksia

Uudenmaan alueellisen valinnanvapauskokeilun kannustinjärjestelmän kolmannen tarkastelujakson analyysi on valmistunut.

Kolmannella tarkastelujaksolla plussan puolelle ovat nousseet Keski-Uudenmaan kunnista Tuusula ja Nurmijärvi. Myös Hyvinkää oli parantanut tulostaan tuntuvasti.

Huomattavaa on, että jokaisella kannustinjärjestelmän tarkastelujaksolla kunnat ovat parantaneet tulostaan. Aiemmat alemmalle tasolle jääneet tulokset ovat osittain johtuneet myös kerättyjen tietojen puutteellisuuksista.

Kannustinjärjestelmän tulokset osoittavat, että yksityisten palveluntuottajayritysten eri toimipaikkojen sisällä on paljon vaihtelua ja samankin toimipaikan asiakastyytyväisyys voi vaihdella huomattavasti eri laskentakierroksilla.

Uudellemaalle lisää valtionavustusta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän ja Helsingin sosiaali- ja terveystoimen johdolla haettuun valinnanvapauspilottiin on myönnetty Sosiaali- ja terveysministeriöltä rahoitusta 50 miljoonaa euroa. Uudella rahoituksella on tarkoitus pilotoida sote-keskuksia, suun terveydenhuoltoa ja asiakasseteliä koko Uudenmaan alueella. Valtionavustus takaa nykyisen alueellisen valinnanvapauskokeilun saumattoman siirtymisen koko maakunnan laajuiseksi pilottihankkeeksi. Pilottihankkeet voivat käynnistyä, jos suunnitellut valinnanvapauslait menevät läpi eduskunnassa kesällä.

Päivitetty 22.5.2018 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694
Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:

Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 Hyvinkää