Suun terveydenhuollon valinnat alkavat tammikuussa

 

Keski-Uudenmaan kokeilukuntien asukkaat pääsevät valitsemaan suun terveydenhuollon palveluntuottajan 8.1.2018 alkaen. Aluksi valinnan voi tehdä vain palveluntuottajien toimipisteissä ja kuntien hammashoitoloissa paikan päällä. Verkossa valintojen tekeminen pyritään avaamaan tammikuun loppuun mennessä. Asiakkuus siirtyy uudelle palveluntuottajalle kolmen viikon kuluttua valinnan tekemisestä, siihen asti asiakkuus säilyy kunnan hammashoitolassa.

Palveluntuottajista mukana on tällä hetkellä Mehiläinen. Mehiläisen toimipiste on Hyvinkäällä ja he voivat ottaa vastaan aluksi 2000 valinnanvapauskokeiluasiakasta. Kokeilukuntien (Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Pornainen, Mäntsälä, Tuusula ja Nurmijärvi) asukkaat voivat valita käyttämänsä suun terveydenhuollon toimipaikan myös muualta kuin oman kunnan alueelta. Palveluntuottajia ja toimipisteitä voi myöhemmässä vaiheessa olla muuallakin kuin Keski-Uudenmaan alueella, mutta asiakkaaksi voivat ilmoittautua vain Keski-Uudenmaan kokeilukuntien täysi-ikäiset asukkaat.

Palveluntuottajien ilmoittautuminen on alkanut 17.11. Palveluntuottajien ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa keski-uusimaa.vaana.fi.

Kokeilun perustana STM:n rahoitus

Keski-Uusimaa sai ainoana Suomessa käynnissä olevista valinnanvapauskokeiluista rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä kokeilun laajentamiseen suun terveydenhuoltoon. Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä valtionavustus on 1,1 miljoonaa euroa.

Asiakkaiden usein kysytyt kysymykset ja niihin vastaukset sekä muut lisätiedot löytyvät osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/valinnanvapaus.

Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilussa kokeillaan kolmea kokonaisuutta, jotka ovat vastaanottopalvelujen valinnanvapaus, paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden henkilökohtainen budjetti sekä suun terveydenhuolto. 

Päivitetty 20.12.2017 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694
Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:

Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 Hyvinkää