Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymän kuntakuusikko siirtää sote-tuotannon kuntayhtymälle 2019 alkaen

Tuusulan kunnan valtuusto on viimeisenä kuntana tehnyt päätöksen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tuotannon siirtämisestä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle. Hyvinkää, Mäntsälä ja Järvenpää, Pornainen ja Nurmijärvi ovat jo aiemmin tehneet vastaavat päätökset.  Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä vastaa 1.1.2019 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta Keski-Uudenmaan alueen väestölle yhdenvertaisilla periaatteilla 200 000 asukkaan väestöpohjalle.

Valtuuston päätöksen myötä kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö sekä osa hallinto- ja tukipalveluissa työskentelevistä työntekijöistä, yhteensä noin 3500 työntekijää, siirtyvät kuntayhtymän palvelukseen. Henkilöstön siirtyminen tapahtuu liikkeen luovutuksella ns. vanhoina työntekijöinä ensi vuoden alusta.

- Kiitos Tuusula! Tuusulan kunnanvaltuuston päätös täydentää hienosti Keski-Uudenmaan soten kokonaisuudeksi, jota voidaan viedä yhdessä eteenpäin tavoitteidemme mukaisesti, vaikka valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun etenemisessä onkin vielä epävarmuustekijöitä, toteaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä pähkinänkuoressa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän valmistelu on käynnistynyt kuuden kunnan yhteistyönä vuonna 2015. Kunnat ovat yhdessä kehittäneet alueellista sote-mallia, joka voidaan liittää Uudenmaan maakuntaan valmisteillä olevan lainsäädännön mukaisesti. Kuntayhtymän tavoitteena on turvata asukkaiden toimivat ja tarpeenmukaiset sote-palvelut alueella, hallita kustannusten nousu ja varmistaa asukkaiden osallistuminen ja vaikuttamisen mahdollisuudet. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän palveluissa painotetaan lähipalveluita ja matalan kynnyksen palveluita, jotka tuotetaan asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti alueen asukkaille.

Lisätietoja medialle:

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä: Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, p. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@kuudensote.fi

Päivitetty 4.6.2018 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694
Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:

Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 Hyvinkää