Kulttuuritapahtumia verkossa

Poikkeustilaklubi – livelähetetty kulttuuritapahtumasarja suljetun kaupungintalon tiloista

Hyvinkään kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kulttuuritapahtumasarjan Hyvinkään kaupungintalon aulassa 1.4.2020 alkaen. Sarjan tilaisuudet lähetetään suorina Hyvinkään kaupungin sosiaalisten medioiden kautta katsottaviksi missä tahansa maailman kolkassa – olitpa karanteenissa, vanhainkodissa, ruokatunnilla tai viettämässä romanttista koti-iltaa, tulevat hyvinkääläiset taiteilijat luoksesi lankoja pitkin.

Tarkemmat tiedot poikkeustilaklubista

Lähetyksiä pääset seuraamaan kaupungin youtube-kanavan kautta.

Pilkahduksia Taidemuseon ja Kaupunginmuseon kokoelmista virtaa someen

Hyvinkään taidemuseo tuottaa sosiaaliseen mediaan aktiivisesti sisältöä näyttelyistä, kokoelmista ja Hyvinkään kaupungin julkisesta taiteesta, sekä antaa vinkkejä kotiopiskeluun.

Hyvinkään kaupunginmuseo

Voit tutustua Hyvinkään kaupunginmuseon mobiilioppaisiin osoitteessa http://www.tarinasoitin.fi/hyvinkaankaupunginmuseo. Oppaiden kautta pääsee tutustumaan paikkakunnan historiaan esihistoriasta nykypäivään, kartanoiden vaiheisiin, tehdaspaikkakunnan elämään tai tekemään koko perheen voimin pyöräretkiä Hyvinkään historiaan karttasovelluksen avulla. Mobiilisovelluksista löydät myös Hyvinkää100 -kuunnelmat, joissa draaman keinoin kerrotaan Hyvinkään historian käännekohdista.

Hyvinkään kaupunginmuseon Russareita ja Eläviä Kuvia on opetusmateriaalipaketti yläkoulujen historianopetukseen. Pääpaino paketilla on hyvinkääläisessä 1900-luvun alun vapaa-ajanvietossa: Missä sitä vietettiin, kenen kanssa ja mitä ylipäätään oli vapaa-aika? Oliko se aikaa työn ulkopuolella, jolloin kitkettiin hyötykasvimaata ja korjattiin työkaluja vai irtautumista arjesta tansseissa tai elokuvissa? Aineistot löytyvät osoitteesta: https://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo/opetus/ylakoulut/

Keväisin kolmasluokkalaiset ovat perinteisesti tutustuneet Hyvinkään historiaan museolla Kulttuuripolun yhteydessä. Polku Hyvinkään historiaan opetuspaketti on suunnattu kolmasluokkalaisille paikallishistorian opiskelun tueksi.
Aineistot löytyvät osoitteesta https://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo/opetus/kulttuuripolku/. Kulttuuripolkuun liittyvä materiaali täydentyy kevään kuluessa.

Hyvinkään kaupunginmuseon valokuvakokoelmat löytyvät internetistä. Niiden avulla voit tehdä aikamatkan entisaikojen Hyvinkäälle! Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelmissa on yli 10 000 digitoitua valokuvaa Hyvinkäästä ja hyvinkääläisistä maisemista aina 1800-luvun lopulta 2000-luvulle. Digitoitujen kuvien luku kasvaa koko ajan. Kuvia voi selata helpoiten Museoiden Finna –palvelussa tai Muistaja-palvelussa. Valokuvia voi ladata, käyttää ja jakaa verkkolaatuisina kuvina maksuttomasti. Kokoelmat löytyvät osoitteista:  www.muistaja.fi sekä www.museot.finna.fi .

Opetuspaketit Hyvinkään historiaan:

Mobiilisovellukset: http://www.tarinasoitin.fi/hyvinkaankaupunginmuseo
Yläkoululaisille: https://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo/opetus/ylakoulut/
Alakoululaisille: https://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo/opetus/kulttuuripolku/

Päivitetty 30.3.2020