Kirjastopalveluita netissä sekä digineuvontaa

Satutunnit

Kaupunginkirjasto lukee satuja netissä ja niitä käydä katsomassa ja kuuntelemassa Hyvinkään kirjaston youtube-kanavalla.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia,  tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Ellibs

Ellibsissä on lainattavissa monipuolisesti suomalaista kauno- ja tietokirjallisuutta sekä hieman englanninkielistä tietokirjallisuutta. Sisältää myös lasten ja nuorten aineistoa sekä äänikirjoja. Kirjautuminen kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Käyttöohjeet

Rockway.fi

Rockway-musiikkikurssit: Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Tiedoksi, että Rockway käyttää yhteystietoja myös markkinointiin.

Naxos music library

Naxos music libraryssa on kuunneltavissa n. 100 000 CD-levyllistä musiikkia. Suurin osa valikoimasta on klassista, mutta mukana on myös muun muassa bluesia ja maailmanmusiikkia. Voit hakea levyjä muun muassa julkaisijan, säveltäjän tai esittäjän mukaan. Kirjautuminen kirjastokortin numerolla.

E-asiakaskirjastokortti

Ratamo-kirjastojen uusilla asiakkailla ja kirjastokortin kadottaneilla asiakkailla on mahdollisuus saada väliaikainen e-asiakaskortti. Kortin saa ottamalla yhteyttä kirjastoon joko puhelimitse tai sähköpostilla. E-asiakaskorttien voimassaolo loppuu 31.8.2020.

E-aineistoja voi toki käyttää myös jo olemassa olevalla kirjastokortilla. Jos sinulla ei vielä ole pin-koodia tai olet unohtanut sen, uuden saa Ratamo-verkkokirjaston kirjautumisikkunassa olevan Unohditko pin-koodisi? -linkin avulla. Saat asiakastietoihisi kirjattuun sähköpostiin viestin, jota kautta koodin voi muuttaa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Digineuvontaa etänä senioreille (ENTER ry)

Kaipaatko opastusta Windows 10 - tietokoneen käyttöön? Etäopastusta voi pyytää esim. laitteen ja ohjelmien asetuksiin, ohjelmien käyttöön, tiedostojen siirtoihin, varmuuskopiointiin, pilvipalveluihin. Edellytyksenä on, että koneella on toimiva nettiyhteys.  

1. Täytä etäopastuspyyntö-lomake

2. Muutaman päivän sisällä sinuun ollaan yhteydessä. Enterin toimisto ilmoittaa ,kuka opastajista on sinuun yhteydessä.

3. Etäopastustilanteessa puheyhteys hoidetaan puhelimitse. Opastaja soittaa sinulle.

4. Etäopastus toteutetaan Windows 10 -koneessa olevalla Pikaopastus-ohjelmalla. Ohjelma löytyy valmiiksi Windows 10 -käyttöjärjestelmästä.

Digineuvontaa puhelimitse

Tarvitsetko apua tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kanssa? Käytätkö ensimmäisiä kertoja sähköisen asioinnin palveluja ja kaipailet neuvoja? Haluatko vain rupatella hetken?

Digineuvontapuhelin palvelee ma-to klo 15-18 (aikavälillä 30.3. 22.4.)

P. 040 315 3892 / Jouko

Järjestäjä: Hae mut! ja Digistä mua! hanke ja Järvenpään Opisto

 

 

Päivitetty 24.5.2021