Sote- ja maakuntauudistus

Tälle sivulle kootaan Hyvinkään näkökulmaa kuntauudistukseen, kuten uutisia, tiedotteita, esittelymateriaaleja ja linkkejä.

Mikä on maakuntauudistus?

Meneillään oleva sote- ja maakuntauudistus on yksi suurimmista uudistuksista Suomessa. Maakunnille siirretään kuntien, ELY-keskusten, TE-toimistojen, aluehallintovirastojen ja maakuntaliittojen tehtäviä. Keskeisenä tavoitteena on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen ja muita alueellisia tehtäviä siirtyy maakunnille 1.1.2019.

Maakunnan asioista päättää vaaleilla valittu maakuntavaltuusto. Ensimmäiset maakuntavaalit on suunniteltu toimitettavan vuoden 2018 presidentinvaalin yhteydessä.

Valtiovarainministeriön sivuilta http://www.alueuudistus.fi löytyy kattavasti tietoa kuntauudistuksesta koko Suomen näkökulmasta.

Mitä uudistus tarkoittaa hyvinkääläiselle?

Muutos koskettaa kaikkien hyvinkääläisten palveluja. Pidämme tärkeänä, että kaupungin ja maakunnan yhteistyö toimii joustavasti ja tehokkaasti. Teemme parhaamme, että muutokset tarjoamat hyödyt saadaan mahdollisimman nopeasti kuntalaisten eduksi.

Päivitetty 15.6.2017 Tulosta

Lähetä palautetta