HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
16.9.2019

Hyvinkään kaupunki käynnistää kestävän talouden ohjelman

Hyvinkään kaupunki varautuu tasapainottamaan talouttaan tulevina vuosina ja laatii sitä varten kestävän talouden ohjelman. Työtä ohjaamaan on perustettu poliittinen ohjausryhmä. Hyvinkää, kuten moni muukin kunta on tilanteessa, jossa talouden tasapainottaminen on välttämätöntä.

Kaupungin tämän vuoden tilinpäätöksen ennustetaan olevan 21 miljoonaa euroa alijäämäinen. Alijäämä johtuu pääosin kunnallisverotilitysten viiveistä sekä kasvaneista sosiaali- ja terveysmenoista. Ennusteen kehitystä seurataan seuraavassa osavuosikatsauksessa.

Seuraavan vuoden talousarvio tulee olemaan alijäämäinen, mikä merkitsee, että säästöjä tullaan tekemään usean vuoden ajanjaksolla.
 

- Kaupungin taloudessa on kuitenkin sen verran liikkumavaraa, että meillä on mahdollisuus saada talous tasapainoon hallitusti, sanoo talousjohtaja Markus Peevo.

- Talousohjelmalla etsimme yhdessä keinot, joilla varmistamme palvelujen saatavuuden jatkossa. Toteutamme tarvittavat säästöt siten, että säästöjen vaikutukset kuntalaisten arkeen ovat mahdollisimman pienet, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

- Hyvinkää on ollut kasvukunta vuosikymmenten ajan ja kuuluu kehittyvään Uudenmaan alueeseen. Kestävällä taloudenhoidolla turvaamme kasvun ja elinvoiman myös jatkossa, sanoo Mattila.

 

Lisätietoja

Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Markus Peevo, talousjohtaja, p. 040 155 4228

Päivitetty 3.12.2019