Paikallistu! / Get Local! –kiertonäyttely

Kotiseutu koulujen opetuksessa

 

Hyvinkään kaupunginmuseo tarjoaa kouluille kotiseutuopetusta varten työkaluksi Paikallistu! / Get Local! –kiertonäyttelyn sekä näyttelyn pohjalta toteutetun Munkki –lautapelin. Koululle on lähetetty yksi kappale Munkki-lautapeliä käytettäväksi opetuksen tukena. Tarvittaessa niitä voi pyytä meiltä lisää.

 

Keravan museo, Hyvinkään kaupunginmuseo, Mäntsälän museotoimi, Järvenpään taidemuseo, Nurmijärven museo ja Tuusulan historiallinen museo organisoivat 2014 kunnianhimoisen yhteistyöhankkeen Keski-Uudellamaalla, jossa pureuduttiin paikallisuuksiin ja paikallisidentiteetteihin nyt ja tässä. Hankkeen mahdollisti Museoviraston myöntämä, museoiden innovatiivisten hankkeiden avustus. Karvanopat ja Kaukametsä -hanke sai myös vuodelle 2015 Museoviraston avustuksen, jonka avulla museot tuottavat kiertonäyttelyn, joka pureutuu paikallisuuteen pintaa syvemmältä. Paikallistu! -näyttely on nyt lainattavissa myös kouluille ja nuorisotaloille.

 

Paikallisuuteen Kehä III tällä puolen tutustutaan näyttelyyn rakennetun lautapelin avulla. Pelin äärellä voi jutella paikkakokemuksista, hurahtaa Keski-Uuteenmaahan hauskojen pelitapahtumien siivityksellä tai ihan vain ihmetellä. Pelilaudalla edetään tietenkin karvanoppia heittämällä. Lähde cruisailemaan Keravalle tai yöelämään Hyvinkäälle! Tervemenoa kotiseutukierrokselle: löydä itsesi Kellokoskelta, Sveitsistä, Jampasta, Lepsämästä!

 

Vakavampaa perspektiiviä näyttelyyn tarjoavat paikallisuutta eri näkökulmista käsittelevät näyttelytekstit. Ne valaisevat paikan ja paikkasuhteen merkityksiä ja rohkaisevat juurtumaan ja paikallistumaan.

 

Näyttely koostuu viidestä siirrettävästä seinäkkeestä ja viidestä yhteen sovitettavasta pelipöydästä. Mukana tulee myös nopat ja pelinappulat.

 

Jos haluat kiertonäyttelyn lainaan koulullesi, sovi näyttelyn nouto ja palautus Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa. Lisäkappaleita lautapelistä ja näyttelyä voi tiedustella numerosta 040 773 6257 tai sähköpostitse: kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi

 

Näyttelyn siirto ja palautus tapahtuu näytteilleasettajan omalla kustannuksella. Kuljetukseen tarvitaan pakettiauto.

Päivitetty 16.9.2020


HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
040 480 1644
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi


Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6


PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy


AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Tehdasmuseo avoinna kesä-heinäkuussa klo 12-16.

Saavutettavuusseloste