SENIORIT


Muistelusalkku


Hyvinkään kaupunginmuseon Votin laukku on palvelutaloille ja vanhainkodeille tarkoitettu lainattava laukku, jonka avulla voidaan järjestää muistelutuokioita. Laukusta löytyy vanhoja valokuvia, joiden tarkoituksena on innostaa muistelutuokion osallistujia kertomaan omista muistoistaan. Valokuvilla on voima herättää mieleen sellaisiakin asioita, jotka muutoin ovat jo unohtuneet. Muistelu ja muistojen kertominen ja jakaminen tuovat iloa ja elinvoimaa kaiken ikäisille.

Tässä kuvassa on Votin laukku

Laukku sisältää valokuvia hyvinkääläisten elämästä eri vuosikymmeniltä: lapsuus ja nuoruus, arki ja juhla, kaupunki ja maaseutu, elämän kaikki puolet pääsevät kuvissa esille. Monet kuvista ovat Votin eli monien hyvinkääläisten muistaman innokkaan valokuvaajan Voitto Kiven ottamia – tästä tulee nimi Votin laukku. Votin ansiosta moni hyvinkääläinen maisema ja tapahtuma on tullut tallennetuksi museon kokoelmiin. Muistelutuokioiden osallistujat saavat näin myös kurkistuksen Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelmiin, vaikkeivät itse pääsisikään enää katsomaan museon näyttelyitä.

Votin laukku on lainattavissa Hyvinkään kaupunginmuseon toimistolta. Lainaaminen on maksutonta. Laukun lainaamisesta sovitaan etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse:

040 773 6257  / kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi 

Päivitetty 18.5.2021


HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
040 480 1644
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi


Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6


PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy


AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Tehdasmuseo avoinna kesä-heinäkuussa klo 12-16.

Saavutettavuusseloste