HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

HYVINKÄÄ MOBIILISSA


Hyvinkään satavuotiseen historiaan pääsee tutustumaan museon tuottaman Seinätön museo -mobiilisovelluksen avulla.

Mobiilioppaat löydät osoitteesta: https://www.tarinasoitin.fi/hyvinkaankaupunginmuseo 


Hyvinkään historia

Mobiilioppaassa pääsee sukeltamaan Hyvinkään historiaan eri aikakausilla. Oppaasta löytyy sisältöä aina esihistoriasta tähän päivään.

https://tarinasoitin.fi/historia

Kartanoiden ja suurtilojen Hyvinkää

Ennen rautateiden tuloa Hyvinkää sai toimeentulonsa maataloudesta. Tässä oppaassa pääsee tutustumaan agraariseen Hyvinkääseen sen kartanoiden ja suurtilojen kautta.

https://tarinasoitin.fi/kartanotsuurtilat

Tehtaan tytöt

Mobiilioppaassa pääsee Hyvinkään tehdastyöläisten arkeen. Hyvinkää on ollut teollisuuspaikkakunta aina 1800-luvun lopulta ja sen keskeisin teollisuuden ala oli tekstiiliteollisuus. Näissä tekstiilitehtaissa suurin osa työntekijöistä oli naisia.

https://tarinasoitin.fi/tehtaantytot

Sata vuotta Hyvinkään historiaa -mobiiliopas

Mobiilissa voi tutustua Hyvinkään 100-vuotiseen historiaan seitsemän eri aikakausikuvauksen kautta, jotka on höystetty kuvakokoelmiemme ainutlaatuisilla kuvilla.

www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100

Minun Hyvinkääni

Hyvinkään lukiolaiset ovat tuottaneet historian ja kuvataiteen tunneilla Minun Hyvinkääni – kokonaisuuden, jossa he pohtivat kuvien, tekstien, videoiden ja piirustusten kautta, millainen on heidän Hyvinkäänsä. Kokonaisuus julkaistiin tammikuussa 2017.

www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100

Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat

Tuotimme yhdessä Vuohi Median kanssa kuunnelmia Hyvinkään 100-vuotisesta kunnallisesta historiasta. Kuunnelmissa pääroolissa ovat hyvinkääläiset, jotka kertovat omasta arjestaan.

Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat vievät kuulijansa pienten hetkien kautta isojen tunteiden äärelle. Kuunnelmien pääroolissa ovat eri aikakausien ihmiset, jotka kertovat omasta arjestaan. Kuunnelmissa pääsee tutustumaan pienen asemapaikkakunnan perustamiseen, työläisnaisen elämään, sota-aikaan lasten silmin, Hyvinkään nousuun, nuoreen rakkauteen ja Hyvinkään uuden brändin luomiseen.

www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100

Historia nykymaisemassa

Kaupunkitila kätkee sisäänsä tarinoita, rakennushistoriaa, muistoja sekä henkilöitä. Historia nykymaisemassa-mobiilioppaan avulla voit tutustua Hyvinkään eri kohteisiin kotisohvalta tai sitten vaikkapa pyöräretkellä paikan päällä. Mobiilissa sinulle avautuu panoraamakuva nyky-Hyvinkäästä, ja klikkaamalla kuvassa näkyviä ikoneja pääset tutustumaan kohteen historiaan tarinoiden, henkilöiden ja kuvien kautta.

Historia nykymaisemassa-mobiilioppaan löydät osoitteesta:

https://tarinasoitin.fi/historianyky

Kuvassa kännykkä sekä tutkijoiden materiaalia


Päivitetty 31.7.2020


TOIMISTO
Hämeenkatu 3D

ARKISTO JA KIRJASTO
Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, B7-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
liput:
Aikuiset 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 5 €
Alle 18-vuotiaat, työttömät vapaa pääsy
Hämeenkatu 3DValvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste