HYVINKÄÄ MOBIILISSA


Hyvinkään satavuotiseen historiaan pääsee tutustumaan museon tuottaman Seinätön museo -mobiilisovelluksen avulla.

Mobiilioppaat löydät osoitteesta: https://www.tarinasoitin.fi/hyvinkaankaupunginmuseo 


Hyvinkään historia

Mobiilioppaassa pääsee sukeltamaan Hyvinkään historiaan eri aikakausilla. Oppaasta löytyy sisältöä aina esihistoriasta tähän päivään.

https://tarinasoitin.fi/historia

Kartanoiden ja suurtilojen Hyvinkää

Ennen rautateiden tuloa Hyvinkää sai toimeentulonsa maataloudesta. Tässä oppaassa pääsee tutustumaan agraariseen Hyvinkääseen sen kartanoiden ja suurtilojen kautta.

https://tarinasoitin.fi/kartanotsuurtilat

Tehtaan tytöt

Mobiilioppaassa pääsee Hyvinkään tehdastyöläisten arkeen. Hyvinkää on ollut teollisuuspaikkakunta aina 1800-luvun lopulta ja sen keskeisin teollisuuden ala oli tekstiiliteollisuus. Näissä tekstiilitehtaissa suurin osa työntekijöistä oli naisia.

https://tarinasoitin.fi/tehtaantytot

Sata vuotta Hyvinkään historiaa -mobiiliopas

Mobiilissa voi tutustua Hyvinkään 100-vuotiseen historiaan seitsemän eri aikakausikuvauksen kautta, jotka on höystetty kuvakokoelmiemme ainutlaatuisilla kuvilla.

www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100

Minun Hyvinkääni

Hyvinkään lukiolaiset ovat tuottaneet historian ja kuvataiteen tunneilla Minun Hyvinkääni – kokonaisuuden, jossa he pohtivat kuvien, tekstien, videoiden ja piirustusten kautta, millainen on heidän Hyvinkäänsä. Kokonaisuus julkaistiin tammikuussa 2017.

www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100

Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat

Tuotimme yhdessä Vuohi Median kanssa kuunnelmia Hyvinkään 100-vuotisesta kunnallisesta historiasta. Kuunnelmissa pääroolissa ovat hyvinkääläiset, jotka kertovat omasta arjestaan.

Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat vievät kuulijansa pienten hetkien kautta isojen tunteiden äärelle. Kuunnelmien pääroolissa ovat eri aikakausien ihmiset, jotka kertovat omasta arjestaan. Kuunnelmissa pääsee tutustumaan pienen asemapaikkakunnan perustamiseen, työläisnaisen elämään, sota-aikaan lasten silmin, Hyvinkään nousuun, nuoreen rakkauteen ja Hyvinkään uuden brändin luomiseen.

www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100

Historia nykymaisemassa

Kaupunkitila kätkee sisäänsä tarinoita, rakennushistoriaa, muistoja sekä henkilöitä. Historia nykymaisemassa-mobiilioppaan avulla voit tutustua Hyvinkään eri kohteisiin kotisohvalta tai sitten vaikkapa pyöräretkellä paikan päällä. Mobiilissa sinulle avautuu panoraamakuva nyky-Hyvinkäästä, ja klikkaamalla kuvassa näkyviä ikoneja pääset tutustumaan kohteen historiaan tarinoiden, henkilöiden ja kuvien kautta.

Historia nykymaisemassa-mobiilioppaan löydät osoitteesta:

https://tarinasoitin.fi/historianyky

Kuvassa kännykkä sekä tutkijoiden materiaalia


Päivitetty 31.7.2020


HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
040 480 1644
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi


Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6


PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy


AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Tehdasmuseo avoinna kesä-heinäkuussa klo 12-16.

Saavutettavuusseloste