HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

KULTTUURIPOLKU


Kulttuuripolkukäynnit on peruttu koronan takia, mutta allaolevia kulttuuripolkumateriaaleja voi hyödyntää opetuksessa ja teemme kulttuuripolun vielä tänä syksynä etänä viikolla 47.  Ohjelmasta tiedotetaan opettajille KUPO-sivujen kautta. Koululuokat ovat tervetulleita tutustumaan museon näyttelyyn "Lähetääks kylille" varaamalla ajan myös museon aukiolojen ulkopuolella.

Kolmannen luokan oppilaat tutustuvat syksyisin kotiseutunsa historiaan lasten näkökulmasta. Museo-opetuksen tarkoituksena on vahvistaa oppilaiden omia juuria ja historiallista tietoa. Esineiden, kuvien ja rakennetun ympäristön esimerkkien kautta oppilaat oppivat tulkitsemaan niiden merkitystä. Jaamme oppilaille "Polku Hyvinkään historiaan" -opetusvihon, keskustelemme ja teemme tehtäviä. 

Ohessa voit tutustua vihkoseen. Klikkaa linkkiä alla ja selaile vihkosta.

Tutustu Hyvinkään historiaan tästä PDFnä

tai Lehtiluukku.fi -sivustolta:

Polku Hyvinkään historiaan-selailuvihko

Tästä linkistä löydät lisätehtäviä vihkoseen. Tehtävät pohjautuvat Aikamme Lapset näyttelyyn.

Keväisin "Polku Villatehtaalle" on viidesluokkalaisille suunnattu opastuskierros Hyvinkään villatehtaan historiaan ja Suomen teollisuushistoriaan. Kierroksen tehtävänä on alakoulujen opetussuunnitelman mukaisesti vahvistaa oppilaiden kotiseutuhistorian tuntemusta. Museo-opetuksen tarkoituksena on vahvistaa oppilaiden omia juuria ja historiallista tietoa. Esineiden, kuvien ja rakennetun ympäristön esimerkkien kautta oppilaat oppivat tulkitsemaan niiden merkitystä.  

Kuvassa tyttö kirjoittaa vihkoon tiiliseinää vasten.


 

Päivitetty 1.10.2021


TOIMISTO
Hämeenkatu 3D

ARKISTO JA KIRJASTO
Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, B7-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
Rilli-tutkijapiste
Hämeenkatu 3DValvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste