HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

VAIHTUVAT NÄYTTELYT

Rilli tutkijapiste

Villatehdas, Tuottajain Mylly, Rentto, Kone...Hyvinkää on syntynyt ja kasvanut tehtaiden vaikutuksesta. Se on tuonut alun perin syrjäiselle Uudenmaan ja Hämeen rajan maaseudulle työpaikkoja, asutusta ja ihmisiä.

Rilli-tutkijapiste houkuttelee jokaisesta paikallishistorian tutkijan esiin. Kokoelmapisteestä ja Rilli-digiympäristöstä koostuvassa tutkijapisteessä pääset tutustumaan alueen historiaan teollistumisen ja tehdastyön näkökulmasta.

Missä sijaitsi Paitatehdas Tähti? Mitä on voilokki?

Rillin isolla kosketusnäytöllä voit syventyä teollistuvaan Hyvinkääseen, kiinnosti sitten 1550-luku tai nyky-Hyvinkää. Ainutlaatuisen historiaesityksen Rillistä tekee paikkatiedon ja karttojen käyttö. Pääset tutustumaan jokaisen aikakauden karttaan ja liikkumaan sillä mielesi mukaan ja vertaamaan nykykarttaan. Kartta-aineisto on tuotettu yhteistyössä Hyvinkään kaupungin tietopalvelujen kanssa.

Keitä Villatehtaalla työskenteli? Miltä kankaat näyttivät?

Jo lopettaneista tehtaista on jäänyt arkistoihin ja kokoelmiin paljon tietoa: asiapapereita, muistoja työstä, valmiita tuotteita. Kokoelmapiste tarjoaa sukelluksen Hyvinkään kaupunginmuseon Villatehtaan ja Heveksen aineistoihin. Pääset vetämään tutkijan puuvillahanskat käteen ja lehteilemään niin alkuperäisaineistoja kuin hypistelemään Villatehtaan matkahuopia ja kankaita.

Piste on pysyvä elementti Hyvinkään kaupunginmuseon näyttelytilassa. Se on auki kesällä 30.6 – 31.7 maanantaista perjantaihin klo 10 – 17 sekä 4.8. – 20.8. tiistaista perjantaihin 11 – 17. Syyskuussa Rilli saa viereensä museon uuden näyttelyn, 1970-lukua esittelevän Värikkään vuosikymmenen.


Värikäs vuosikymmen

Syksyn uusi näyttelymme Värikäs vuosikymmen avautuu 7.9.2020.


Päivitetty 26.6.2020 Tulosta


Kuvassa Hyvinkään kaupungimuseon logo samalla tekstilläIN ENGLISH


KAUPUNGINMUSEON TOIMISTO

Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, Q3-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Aikansa lapset
Kauppakeskus Willa, 3-taso
Hämeenkatu 9
8.11.2019 - 31.5.2020
Avoinna ti-su klo 12-18Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6