H Y V I N K Ä Ä N K A U P U N G I N M U S E O

VAIHTUVAT NÄYTTELYT

 

 

Aikansa lapset

 

HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEON AVAA NÄYTTELYTOIMINTANSA TAUON JÄLKEEN  MARRASKUUSSA 2019

 

Hyvinkään kaupunginmuseo avaa ovensa pitkän näyttelytauon jälkeen upouusissa tiloissa kauppakeskus Willassa marraskuussa 2019. Ensimmäinen näyttely on AIKANSA LAPSET.

 

Näyttely vie kävijän nostalgiamatkalle lapsuuteen. Hyvinkää toimii näyttelyn viitekehyksenä, mutta lapsuutta käsitellään samaistuttavasti siten, että se on lähestyttävä myös ulkopaikkakuntalaisille.

 

Aikansa lapset tarkastelee pienen teollisuuskaupungin historiaa lasten näkökulmasta. Miltä tuntui kasvaa työläisasunnoissa vuosisadan alussa, kun äidit kävivät töissä ja kotona laitettiin ruokaa yhteiskeittiössä? Entä miltä sota-aika tuntui lasten kokemana? Lelujen, leikkien, laulujen ja lapsuuden muistojen kautta kävijä pääsee matkalle menneeseen. Näyttely tehdään koko perheen näyttelyksi siten, että niin aikuiset kuin lapsetkin pystyvät nauttimaan sen sisällöistä. Näyttelyyn sisältyy interaktiivisia pisteitä, joiden avulla nykyiset ja entiset lapset pääsevät jakamaan omat lapsuuden paikkansa ja muistonsa muiden kävijöiden kanssa. Ja tietenkin myös leikille on uusissa tiloissa tilaa!

 

Näyttely jalkautuu juhlavuoden 2017 tapaan Hyvinkään kaduille, kun Aikansa lapset -näyttelyä tukevat kuvat asetetaan esille ulkonäyttelyyn. Päänäyttely on esillä kauppakeskus Willassa n. 300 m2 suuruisessa liiketilassa entisen Anttilan kulmalla kevään 2020 loppuun.


 

 

Päivitetty 18.3.2019 Tulosta