HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

TAPAHTUMAT


Yleisöopastukset Lähetääks kylille? -näyttelyssä

Muistatko Hitsaajat -patsaan vanhalla paikallaan? Tiedätkö, kumpaan suuntaan Jussintoria kierrettiin? Hengasitko Sillassa?

Hyvinkään kaupunginmuseo vie matkalle nuoruuteen. Aikaan, jolloin tunteet ja aatteet olivat vahvoja ja ystävät tärkeimpiä maailmassa. Nuoruusmuistot kiinnittyvät kotiseutuun vahvasti ja elävästi – ensirakkaus, kaupunki ja kesäillat ystävien kanssa säilyvät muistoissa aina. Näyttely antaa vastauksia siihen millaista on ollut olla nuori Hyvinkäällä vuosina 1950 – 2020, ääneen pääsevät myös nykynuoret.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan myös opastetulla kierroksella joka keskiviikko klo 14.

Koronarajoitukset saattavat aiheuttaa muutoksia. Katso ohjeet turvalliseen museovierailuun kotisivuiltamme.

Lähetääks kylille – Nuoruus ja kapina 1950–2020 
Hyvinkään kaupunginmuseo, Kauppakeskus Willa, Hämeenkatu 9, ylätaso, 3. krs.

Avoinna: ke-pe 12-18, la-su 11-17.

www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo

Hyvinkään kaupunginmuseon historiakuvat kaikkien saataville

Hyvinkään kaupunginmuseon kaikki digitoidut kokoelmatiedot ovat siirtyneet Finna.fi -palveluun. Museon kokoelmat ovat nyt entistä paremmin ihmisten saavutettavissa. Yhteensä julkaistuja esineitä ja valokuvia on Finnassa näkyvissä 10 000 kpl. Digitoitu kokoelma karttuu ja tarkentuu jatkuvasti ja kokoelmatiedot siirtyvät Finnaan tästä lähtien säännöllisesti. Kokoelmat löytyvät osoitteesta: https://muistaja.finna.fi/hyvinkaan_kaupunginmuseo.

Nyt Julkaistussa aineistossa on paljon kaupunkikuvia Hyvinkäältä. Mukana on esimerkiksi yli 1000 Hyvinkää-Seuralta lahjoituksena tulleita Voitto Kiven ottamia valokuvia 1950–1970-luvuilta. Mukana on myös yli 400 uutta kuvaa 1970 - 1980-luvuilta, jotka on digitoitu kevään 2020 digitointihankkeessa.

Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelmista osa on ollut Finnassa jo vuodesta 2015 lähtien. Museon kokoelmajärjestelmän uudistuksen takia digitoitujen kokoelmatietojen siirtyminen Finnaan on ollut tauolla. Uudistustyön kuluessa valokuvia ja esineitä on kuitenkin digitoitu koko ajan. Uusia Hyvinkään kaupunginmuseon kuvia löytyy Finnasta nyt 2000 kpl ja esineitä 100 kpl.

Hyvinkään kaupunginmuseon, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven museoiden yhteinen sivusto muistaja.fi jää historiaan, kun näiden museoiden kokoelmatiedot siirtyvät finna.fi -palveluun. Muistaja.fi sivusto ei enää päivity ja se poistetaan siirtymäajan jälkeen.

Finna.fi on valtakunnallinen hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Jatkossa myös Hyvinkään kaupunginmuseon aineistot ovat käytettävissä kaikissa Finnan palveluissa, kuten esimerkiksi Finna Street -hakutoiminnossa. Finna Street etsii selaimesi antaman sijainnin perusteella kuvia Finnasta, jossa on kaksi miljoonaa suomalaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen valokuvaa. Kirjautumalla Finna-palveluun voit tallentaa ja jakaa suosikkiaineistosi, uusia ja varata kirjastolainoja sekä tallentaa hakuhistoriasi. Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

Tietokannan kuvia ja tietoja saa käyttää vapaasti koulutuksessa, tutkimuksessa ja yksityisessä käytössä. Julkisen tietokannan kuvat ovat verkkoympäristöön hyvin soveltuvia pieniresoluutiokuvia. Palvelun käyttäjät voivat antaa kuvakohtaisia lisätietoja museolle tai tilata painokelpoisen kuvan suoraan kuvakohtaiselta Ota yhteyttä -lomakkeella.


Lisätietoja:
Sari Mustajärvi, amanuenssi (sari.mustajarvi@hyvinkaa.fi, 0401955510)

Hyvinkään kaupunginmuseon näyttelyt avautuivat 4.5. 2021

Hyvinkään kaupunki sulki useita toimipisteitä lauantaina 28.11.2020 alkaen koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Toimipisteitä suljettiin Keusoten ja STM suositusten ja määräysten perusteella sekä sen mukaan, miten Aluehallintovirasto ohjeistaa.
Suljettavia tiloja olivat muun muassa Hyvinkään kaupunginmuseon näyttely kauppakeskus Willassa ja Valvillan tehdasmuseo villatehtaalla. Tehdasmuseo on ollut avoinna vain tilauksesta.

Näyttelymme "Lähetääks kylille" avautui keskiviikkona 4.5.2021

 


Tehdasmuseo 

Tehdasmuseo on on avoinna tilauksesta. 

Olemme avoinna Vanhustenviikolla tiistaina 5.10. klo 11-15 ja Villatehtaan HALO-tapahtumassa lauantaina 6.11. klo 16-19.
Kankurinkatu 4-6, villatehtaan sisäpiha


Päivitetty 10.9.2020


TOIMISTO

Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, B7-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
Rilli-tutkijapiste
Kauppakeskus Willa, 3-taso
Hämeenkatu 9Valvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste