HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

TAPAHTUMAT

Taikan joulunavaus

la 3.12.

Tervetuloa museokeskus Taikan joulunavaukseen lauantaina 3.12. klo 11–17!

Maksuton ohjelma & vapaa pääsy!
-Nonstop-piparityöpaja
-Onnin käsityökahvila
-Glögitarjoilu
-Museokaupan joulu
-Skumppajooga by Terhi Talvela (maksullinen ilta-ohjelma ennakkoilmoittautumisella)
Taikassa voit osallistua nonstop-piparityöpajaan, jossa voit päästää luovuutesi valloilleen ja koristella piparisi tarjolla olevilla aineksilla. Paja auki niin kauan kuin koristeita riittää.
Voit myös liittyä yhteisötalo Onnin käsityökerholaisten seuraan rentoutumaan käsitöiden parissa ja kuulemaan, millaista toimintaa kerho järjestää. Omat keskeneräiset käsityöt mukaan! Taikan aulassa on käsityökerhon lankakeräyspiste, johon voit lahjoittaa lankoja. Käsityökerholaiset taikovat lahjoituksista neuletuotteita niitä tarvitseville.
Pajalaisille ja muille museovieraille glögitarjoilu museokeskuksen aulassa. Samalla voit tehdä ihania joululahjaostoksia museokaupastamme.
Illalla museokeskuksen sulkeutumisen jälkeen 17.30 alkaen on ennakkoilmoittautuneille ainutlaatuinen tilaisuus osallistua maksulliseen skumppajooga-workshopiin tyhjässä museossa. Tule, koe, rentoudu ja nauti kaikilla aisteillasi! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet https://www.hyvinkaa.fi/hyvinkaan-taidemuseo/tapahtumat/.
Museokeskus Taikaan on klo 11–17 vapaa sisäänpääsy. Esillä taidemuseon puolella ihmisen ja luonnon suhdetta käsittelevä taiteilijaryhmä IC-98:n Haavoitettu maa -näyttely ja kokoelmanäyttely Taidelabra, sekä Hyvinkään kaupunginmuseon puolella Hyvinkään lentokentän värikkäitä vaiheita esittelevä Tie taivaan sineen.

Lotta ja lentoemäntä -draamaopastus

ke 7.12. klo 17

Lähde mukaan matkalle ensimmäisten lentoemäntien aikaan! Matkan aikana voit aistia tuliterän DC-3:n tunnelman, maailman avautumisen jatkosodan jälkeen, sekä kuulla millaisia vaatimuksia lentoemäntien uudelle ammattikunnalle asetettiin. Tämä reissu on täynnä tunnelmaa!

Opastukselle mahtuu 25 henkilöä ja se sisältyy pääsylipun hintaan. Kesto 30 min. Käsikirjoitus ja esiintyminen Marika Sampio-Utriainen.


Taikan rauhallinen jouluun laskeutuminen ja Villan joulu

la 10.12.

Tervetuloa Taikaan laskeutumaan jouluun lauantaina 10.12. klo 11–17!
-Maksuton nonstop-lahjapussityöpaja
-Opastus näyttelyihin klo 14
-Museokortin joulukampanja 12+1kk
-Onnin käsityökahvilan lankakeräys
-Sointukylpy by Terhi Talvela
-Tehdasmuseo on avoinna klo 10-14
Tule museokeskus Taikaan nonstop-lahjapussityöpajaan, jossa pääset koristelemaan personallisia paperisia lahjapussukoita joulua varten.
Tule samalla lahjaostoksille museokauppaamme ja ilahduta läheistäsi jouluna esimerkiksi vuoden mittaisella pääsylipulla museoihin. Museokortti pakataan kauniiseen kirjelahjaan, jonka saat heti mukaasi. Tämän vuoden loppuun mennessä ostettuihin Museokortteihin lisäkuukausi kaupan päälle.
Kello 14 järjestetään rento kierros kaikkiin kolmeen museokeskuksen näyttelyyn. Esillä on taidemuseon puolella ihmisen ja luonnon suhdetta käsittelevä taiteilijaryhmä IC-98:n Haavoitettu maa -näyttely ja kokoelmanäyttely Taidelabra, sekä Hyvinkään kaupunginmuseon puolella Hyvinkään lentokentän värikkäitä vaiheita esittelevä Tie taivaan sineen.
Taikan aulassa on myös käsityökerhon lankakeräyspiste, johon voit lahjoittaa lankoja. Käsityökerholaiset taikovat lahjoituksista neuletuotteita niitä tarvitseville.
Illalla museokeskuksen sulkeutumisen jälkeen on ennakkoilmoittautuneille ainutlaatuinen tilaisuus osallistua maksulliseen, äänimaljoilla toteutettavaan sointukylpyyn klo 17:30-18:30. Tule, koe, rentoudu ja nauti kaikilla aisteillasi! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet https://www.hyvinkaa.fi/hyvinkaan-taidemuseo/tapahtumat/.

Hyvinkään kaupunginmuseon historiakuvat kaikkien saataville

Hyvinkään kaupunginmuseon kaikki digitoidut kokoelmatiedot ovat siirtyneet Finna.fi -palveluun. Museon kokoelmat ovat nyt entistä paremmin ihmisten saavutettavissa. Yhteensä julkaistuja esineitä ja valokuvia on Finnassa näkyvissä 10 000 kpl. Digitoitu kokoelma karttuu ja tarkentuu jatkuvasti ja kokoelmatiedot siirtyvät Finnaan tästä lähtien säännöllisesti. Kokoelmat löytyvät osoitteesta: https://muistaja.finna.fi/hyvinkaan_kaupunginmuseo.

Nyt Julkaistussa aineistossa on paljon kaupunkikuvia Hyvinkäältä. Mukana on esimerkiksi yli 1000 Hyvinkää-Seuralta lahjoituksena tulleita Voitto Kiven ottamia valokuvia 1950–1970-luvuilta. Mukana on myös yli 400 uutta kuvaa 1970 - 1980-luvuilta, jotka on digitoitu kevään 2020 digitointihankkeessa.

Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelmista osa on ollut Finnassa jo vuodesta 2015 lähtien. Museon kokoelmajärjestelmän uudistuksen takia digitoitujen kokoelmatietojen siirtyminen Finnaan on ollut tauolla. Uudistustyön kuluessa valokuvia ja esineitä on kuitenkin digitoitu koko ajan. Uusia Hyvinkään kaupunginmuseon kuvia löytyy Finnasta nyt 2000 kpl ja esineitä 100 kpl.

Hyvinkään kaupunginmuseon, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven museoiden yhteinen sivusto muistaja.fi jää historiaan, kun näiden museoiden kokoelmatiedot siirtyvät finna.fi -palveluun. Muistaja.fi sivusto ei enää päivity ja se poistetaan siirtymäajan jälkeen.

Finna.fi on valtakunnallinen hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Jatkossa myös Hyvinkään kaupunginmuseon aineistot ovat käytettävissä kaikissa Finnan palveluissa, kuten esimerkiksi Finna Street -hakutoiminnossa. Finna Street etsii selaimesi antaman sijainnin perusteella kuvia Finnasta, jossa on kaksi miljoonaa suomalaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen valokuvaa. Kirjautumalla Finna-palveluun voit tallentaa ja jakaa suosikkiaineistosi, uusia ja varata kirjastolainoja sekä tallentaa hakuhistoriasi. Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

Tietokannan kuvia ja tietoja saa käyttää vapaasti koulutuksessa, tutkimuksessa ja yksityisessä käytössä. Julkisen tietokannan kuvat ovat verkkoympäristöön hyvin soveltuvia pieniresoluutiokuvia. Palvelun käyttäjät voivat antaa kuvakohtaisia lisätietoja museolle tai tilata painokelpoisen kuvan suoraan kuvakohtaiselta Ota yhteyttä -lomakkeella.


Lisätietoja:
Emilia Haavisto, amanuenssi (vs.) (emilia.haavisto@hyvinkaa.fi, 0401955510)


Tehdasmuseo  

Tehdasmuseo on on avoinna tilauksesta ja tapahtumapäivinä talvikaudella. Avoinna 6.6.-30.7.2022 klo 12-16 ma-pe.

Kankurinkatu 4-6, villatehtaan sisäpiha


Päivitetty 10.9.2020


TOIMISTO
Hämeenkatu 3D

ARKISTO JA KIRJASTO
Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, B7-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
liput:
Aikuiset 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 5 €
Alle 18-vuotiaat, työttömät vapaa pääsy
Hämeenkatu 3DValvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste