LAINATTAVAT NÄYTTELYT


Paikallistu! / Get local!

 

Paikallisuuteen Kehä III tällä puolen tutustutaan Paikallistu! -näyttelyyn kuuluvan lautapelin avulla. Pelin äärellä voi jutella paikkakokemuksista, hurahtaa Keski-Uuteenmaahan hauskojen pelitapahtumien siivityksellä tai ihan vain ihmetellä. Pelilaudalla edetään tietenkin karvanoppia heittämällä. Lähde cruisailemaan Keravalle tai yöelämään Hyvinkäälle! Tervemenoa kotiseutukierrokselle: löydä itsesi Kellokoskelta, Sveitsistä, Jampasta, Lepsämästä! Paikallistu! / Get Local! näyttely on lainattavissa esim. kirjastoihin, kouluille tai nuorisotaloille.

 Kuva "Munkki" -lautapelistä                        Kohdistettua kuvaa "Munkki" -lautapelistä Hyvinkään kohdalta                


Näyttelystä on nyt julkaistu Munkki-lautapeli, jota saa ostaa museokaupoista. Lautapeliä pelaamalla pääsee tutustumaan kotonakin sekä kotikuntaan että naapurikuntiin. Tutkija Harri Nymanin suunnittelema peli on saanut nimensä Keski-Uudellamaalla ajettavasta korttelirallista. Pelin hinta on 20 euroa.

Keravan museo, Hyvinkään kaupunginmuseo, Mäntsälän museotoimi, Järvenpään taidemuseo, Nurmijärven museo ja Tuusulan historiallinen museo organisoivat 2014 kunnianhimoisen yhteistyöhankkeen Keski-Uudellamaalla, jossa pureuduttiin paikallisuuksiin ja paikallisidentiteetteihin nyt ja tässä. Hankkeen mahdollisti Museoviraston myöntämä, museoiden innovatiivisten hankkeiden avustus. Karvanopat ja Kaukametsä -hanke sai myös vuodelle 2015 Museoviraston avustuksen, jonka avulla museot tuottavat kiertonäyttelyn, joka pureutuu paikallisuuteen pintaa syvemmältä. Paikallistu! -näyttely on nyt lainattavissa myös kouluille ja nuorisotaloille.

Näyttely koostuu viidestä siirrettävästä seinäkkeestä ja viidestä yhteen sovitettavasta pelipöydästä. Mukana tulee myös nopat ja pelinappulat.

Lainaaja sopii näyttelyn noudon ja palautuksen Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa. Näyttelyä voi tiedustella numerosta 040 773 6257 tai sähköpostitse: kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi

Näyttelyn siirto ja palautus tapahtuvat näytteilleasettajan omalla kustannuksella. Kuljetukseen tarvitaan pakettiauto.


Päivitetty 6.2.2023


HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
040 480 1644
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi


Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6


PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy


AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Tehdasmuseo avoinna kesä-heinäkuussa klo 12-16.

Saavutettavuusseloste