HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

LAINATTAVAT NÄYTTELYT


Paikallistu! / Get local!

 

Paikallisuuteen Kehä III tällä puolen tutustutaan Paikallistu! -näyttelyyn kuuluvan lautapelin avulla. Pelin äärellä voi jutella paikkakokemuksista, hurahtaa Keski-Uuteenmaahan hauskojen pelitapahtumien siivityksellä tai ihan vain ihmetellä. Pelilaudalla edetään tietenkin karvanoppia heittämällä. Lähde cruisailemaan Keravalle tai yöelämään Hyvinkäälle! Tervemenoa kotiseutukierrokselle: löydä itsesi Kellokoskelta, Sveitsistä, Jampasta, Lepsämästä! Paikallistu! / Get Local! näyttely on lainattavissa esim. kirjastoihin, kouluille tai nuorisotaloille.

 Kuva "Munkki" -lautapelistä                        Kohdistettua kuvaa "Munkki" -lautapelistä Hyvinkään kohdalta                


Näyttelystä on nyt julkaistu Munkki-lautapeli, jota saa ostaa museokaupoista. Lautapeliä pelaamalla pääsee tutustumaan kotonakin sekä kotikuntaan että naapurikuntiin. Tutkija Harri Nymanin suunnittelema peli on saanut nimensä Keski-Uudellamaalla ajettavasta korttelirallista. Pelin hinta on 20 euroa.

Keravan museo, Hyvinkään kaupunginmuseo, Mäntsälän museotoimi, Järvenpään taidemuseo, Nurmijärven museo ja Tuusulan historiallinen museo organisoivat 2014 kunnianhimoisen yhteistyöhankkeen Keski-Uudellamaalla, jossa pureuduttiin paikallisuuksiin ja paikallisidentiteetteihin nyt ja tässä. Hankkeen mahdollisti Museoviraston myöntämä, museoiden innovatiivisten hankkeiden avustus. Karvanopat ja Kaukametsä -hanke sai myös vuodelle 2015 Museoviraston avustuksen, jonka avulla museot tuottavat kiertonäyttelyn, joka pureutuu paikallisuuteen pintaa syvemmältä. Paikallistu! -näyttely on nyt lainattavissa myös kouluille ja nuorisotaloille.

Näyttely koostuu viidestä siirrettävästä seinäkkeestä ja viidestä yhteen sovitettavasta pelipöydästä. Mukana tulee myös nopat ja pelinappulat.

Lainaaja sopii näyttelyn noudon ja palautuksen Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa. Näyttelyä voi tiedustella numerosta 040 773 6257 tai sähköpostitse: kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi

Näyttelyn siirto ja palautus tapahtuvat näytteilleasettajan omalla kustannuksella. Kuljetukseen tarvitaan pakettiauto.


Mainosbanderollit Hyvinkää 100 -näyttelystäHyvinkää 100

Hyvinkää vietti satavuotisjuhliaan vuonna 2017, samaan aikaan kuin itsenäinen Suomi. Juhlavuoden kunniaksi Hyvinkään kaupunginmuseo teki Hyvinkään satavuotisesta historiasta kertovan kiertonäyttelyn. Hyvinkää 100 -kiertonäyttely kertoo tarinan Hyvinkään kehityksestä. Uusimaalaisen kunnan historia heijastelee Suomen itsenäisyyden ajan muutoksia, menetyksiä ja menestyksiä.

Myös hyvinkääläiset saavat äänen näyttelyssä. Arjen tarinoiden kertomiseen on valittu työkaluksi kuunnelma. Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat ovat fiktiivisiä tarinoita todellisten tapahtumien ääreltä. Kuunnelmat ovat kuunneltavissa osoitteessa:  www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100.

Näyttely koostuu seitsemästä näyttelyseinäkkeestä, jotka on pakattu kantolaukkuihin. Kuunnelmiin pääsee käsiksi helposti näyttelyseinäkkeissä olevan QR-koodin kautta.

Lainaaja sopii näyttelyn noudon ja palautuksen Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa. Näyttelyä voi tiedustella numerosta 040 773 6257 tai sähköpostitse: kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi

Näyttelyn siirto ja palautus tapahtuvat näytteilleasettajan omalla kustannuksella. Kuljetukseen tarvitaan pakettiauto.


Päivitetty 21.5.2021


TOIMISTO
Hämeenkatu 3D

ARKISTO JA KIRJASTO
Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, B7-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
liput:
Aikuiset 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 5 €
Alle 18-vuotiaat, työttömät vapaa pääsy
Hämeenkatu 3DValvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste