H Y V I N K Ä Ä N K A U P U N G I N M U S E O

Lainattavat näyttelyt

OLEN KOTOISIN JOSTAIN, EN OLE MISTÄÄN KOTOISIN

Paikallistu! / Get Local! –kiertonäyttely  ja lautapeli Munkki

 

Paikallisuuteen Kehä III tällä puolen tutustutaan Paikallistu! -näyttelyyn kuuluvan lautapelin avulla. Pelin äärellä voi jutella paikkakokemuksista, hurahtaa Keski-Uuteenmaahan hauskojen pelitapahtumien siivityksellä tai ihan vain ihmetellä. Pelilaudalla edetään tietenkin karvanoppia heittämällä. Lähde cruisailemaan Keravalle tai yöelämään Hyvinkäälle! Tervemenoa kotiseutukierrokselle: löydä itsesi Kellokoskelta, Sveitsistä, Jampasta, Lepsämästä! Paikallistu! / Get Local! näyttely on lainattavissa esim. kirjastoihin, kouluille tai nuorisotaloille. 

Tässä kuvassa on lautapeli Munkki ja kaksi tekstiplanssia.

Näyttelystä on nyt julkaistu Munkki-lautapeli, jota saa ostaa museokaupoista. Lautapeliä pelaamalla pääsee tutustumaan kotonakin sekä kotikuntaan että naapurikuntiin. Tutkija Harri Nymanin suunnittelema peli on saanut nimensä Keski-Uudellamaalla ajettavasta korttelirallista. Pelin hinta on 20 euroa.

Keravan museo, Hyvinkään kaupunginmuseo, Mäntsälän museotoimi, Järvenpään taidemuseo, Nurmijärven museo ja Tuusulan historiallinen museo organisoivat 2014 kunnianhimoisen yhteistyöhankkeen Keski-Uudellamaalla, jossa pureuduttiin paikallisuuksiin ja paikallisidentiteetteihin nyt ja tässä. Hankkeen mahdollisti Museoviraston myöntämä, museoiden innovatiivisten hankkeiden avustus. Karvanopat ja Kaukametsä -hanke sai myös vuodelle 2015 Museoviraston avustuksen, jonka avulla museot tuottavat kiertonäyttelyn, joka pureutuu paikallisuuteen pintaa syvemmältä. Paikallistu! -näyttely on nyt lainattavissa myös kouluille ja nuorisotaloille.

 

Näyttely koostuu viidestä siirrettävästä seinäkkeestä ja viidestä yhteen sovitettavasta pelipöydästä. Mukana tulee myös nopat ja pelinappulat.

 

Lainaaja sopii näyttelyn noudon ja palautuksen Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa. Näyttelyä voi tiedustella numerosta 040 773 6257 tai sähköpostitse: kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi

Näyttelyn siirto ja palautus tapahtuvat näytteilleasettajan omalla kustannuksella. Kuljetukseen tarvitaan pakettiauto.

Päivitetty 18.11.2016 Tulosta

 
 
 

IN ENGLISH
PÅ SVENSKA
РУССКИЙ

 

HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO
HYVINKÄÄ CITY
MUSEUM 

 

KAUPUNGINMUSEON TOIMISTO

Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, Q3-rappu
05800 Hyvinkää
Toimiston puhelin:
040 7736257 kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo 

Katso sijainti karttapalvelusta

 

NÄYTTELYT

Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6