Historia kuva juoksukisasta

Hurmos-hanke

Hurmos – Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa -näyttely vuodelle 2024 kaipaa apuasi!

 

Hyvinkään kaupunginmuseon ja Hyvinkään liikuntapalveluiden yhdessä toteuttama vuoden 2024 näyttely sukeltaa Hyvinkään maineikkaaseen urheilu- ja liikuntahistoriaan. Esille pääsevät niin seurat, olympiamitalistit, harrastajat kuin taustalla tärkeää työtä tekevät puurtajat. Ilo ja sinnikkyys kuuluu kaikille ja Hyvinkään kaupunginmuseon näyttely laajeneekin museokeskus Taikasta ympäri kaupunkia liikuntapaikoille ja seurojen tiloihin. Nyt kaipaamme kaupunkilaisten apua näyttelyn rakentamisessa!

Seurat

Haluaako teidän seuranne olla mukana Hurmoksessa ja nostaa omaa historiaansa esille niin jäsenistölle, kuin kaupunkilaisillekin?

”Mitä me tarjoamme?”
Seuran oman historian esiin nostamista, näkyvyyttä sekä yhdessä tekemistä ja urheilun iloa!

”Mitä me tarvitsemme?”
Me tarvitsemme ennen kaikkea yhdenmukaista tietoa esittelyänne varten:

1. Seuran nimi
2. Perustamisvuosi
3. Seurahistoria noin 3 lyhyttä kappaletta tekstiä: alku, kehitys & menestys, nykyvaihe. Jos tarkempaa tietoa löytyy sivuiltanne runsaasti, niin tämä voidaan liittää mukaan digitaalisin keinoin, esim qr-koodia hyödyntäen. Voimme auttaa tässä tarvittaessa.
4. Valokuvat 2kpl/vuosikymmen. Museo voi auttaa tarvittaessa digitoimisessa.
5. Merkityksellisin esine ja sen tarina lyhyesti: Ei mielellään pokaaleja. Nyrkkeilyhanskat, mestaruuspallo, pitkäaikainen harjoitteluväline.
6. Menestyksen merkkipaalu: seuralle tärkeimmät kohokohdat: SM -73, Nousu ylempään loppusarjaan -82, NNN voittaa olympialaisissa kultaa 2024.
7. Ständi (teksti ja esine), onko seurallanne halua, löytyykö paikka, sijoituspaikan osoite. Tämä tulee museon toimesta näyttelyn ilmeellä käyttöönne vuoden 2024 alkupuolella ja niistä koostetaan oma näyttelyosio vuoden lopussa.
8. Yhteyshenkilö

Emme siis kaipaa paljoa synnyttääksemme Hurmoksen! Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisen päätyttyä.

Ilmoittautumiset ja yhteydenotot museonjohtaja Tuomas Ravealle 30.4. mennessä.

Tuomas Ravea
tuomas.ravea@hyvinkaa.fi / 040 709 5578

 

Yksityishenkilöt

Nyt haussa on myös esineistö näyttelyyn! Löytyykö kotoasi kenties vanhat mestaruuspiikkarit, tai albumillinen valokuvia Kalevan kisoista vuodelta 1973? Jos vastasit kyllä, ota yhteyttä museoon.

Ilmoittautumiset ja yhteydenotot museonjohtaja Tuomas Ravealle 31.8. mennessä

Tuomas Ravea

tuomas.ravea@hyvinkaa.fi / 040 709 5578Kuva: Viestijuoksijoita Hyvinkään urheilukentällä. Kuvaaja: Voitto Kivi, Hyvinkään kaupunginmuseon kuvakokoelmat.

Päivitetty 3.4.2023