KOKOELMAT


Museotyön kivijalka


Kokoelmat toimivat museotyön kivijalkana, jonka ympärille kaikki museon muu toiminta rakentuu. Museoon tallennetut kuvat ja esineet ovat aitoja todistuskappaleita menneiden aikojen ihmisistä, ilmiöistä ja tapahtumista. Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelmiin kuuluu esineitä, valokuvia, asiakirjoja ja kirjoja. Museon kokoelmiin on tallennettu paikkakunnan historiasta kertovaa aineostoa. Monipuoliset kokoelmat palvelevat tutkijoita ja muita asiakkaita.

Kaupunginmuseon kokoelmat karttuvat kokoelmapoliittisen ohjelman mukaisesti. Kaupunginmuseo tallentaa esineitä, valokuvia ja arkistomateriaalia Hyvinkään asukkaiden ja erityisesti paikkakunnan elinkeinoelämän ja teollisuuden historiasta. Kokoelmiin kerätään esineistöä ja valokuvia nykyisen Hyvinkään alueelta ja aineiston tulee olla liitettävissä alueen historiaan.

Kaupunginmuseo tekee nykydokumentointia osallistumalla kulttuurihistoriallisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöhän eli TAKO-ryhmään. Hyvinkään kaupunginmuseo dokumentoi paikkakunnan rakennettua kulttuuriympäristöä myös valokuvaamalla ja toteuttamalla erilaisia nykydokumentointihankkeita.

Mikäli haluat lahjoittaa kaupunginmuseon kokoelmiin esineistöä, valokuvia tai arkistomateriaalia, ota yhteyttä kokoelmista vastaavaan amanuenssiin tai kaupunginmuseon toimistoon 040 773 6257  / kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi

Ennen vastaanottopäätöstä lahjoituksesta pyydetään lisätietoja, joiden pohjalta arvioidaan sen soveltuvuutta osaksi museon kokoelmia.

Lahjoituksen vastaanottotilanteessa täytetään lahjoitussopimus, jolla esineen omistusoikeus siirtyy lahjoittajalta museolle. 

 


 Kuva vanhasta tyylikkäästä kypärästä Punainen ämpäri


  kahdet naisten kengät   Myllyn Parhaan jouhopusseja


   Kuvassa monta eri villaa   ruokaliina, lusikoita ja teräsastia


Päivitetty 23.2.2023


HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
040 480 1644
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi


Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6


PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy


AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Tehdasmuseo avoinna kesä-heinäkuussa klo 12-16.

Saavutettavuusseloste