HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

 

Hyvinkään historiateos

Suomen ja Pohjoismaiden historian professori FT Anu Lahtisen kirjoittama Hyvät, pahat ja hyvinkääläiset valottaa Hyvinkään seudun historiaa yli viidensadan vuoden ajalta. Uusi Hyvinkään seudun historiateos kertoo menneisyydessä vähälle huomiolle jääneestä Uudenmaan ja Hämeen rajaseudusta, jonka elämää kulkuyhteydet ovat pitkälti määränneet. Vantaanjoki, Helsinki–Hämeenlinna maantie, rautatie ja lentokenttä ovat antaneet oman leimansa seudulle.

 

Hyvät, pahat ja hyvinkääläiset tarkastelee Hyvinkään seudun historiaa, ja sen kohtaloihin vaikuttaneita ihmisiä, jotka ovat eläneet jatkuvassa liikkeen ja muutoksen tilassa. Teollisuuspaikkakunnan ja sen lähiseudun historia valottaa elävästi myös suomalaisen yhteiskunnan kehitystä paikallishistorian kautta. Moderni, uutta tietoa tarjoava teos soveltuu luettavaksi kaikille Hyvinkään seudun historiasta kiinnostuneille.

 

Kirjaa voi tilata Hyvinkään kaupunginmuseon toimistolta hintaan 36,50 euroa. Ota yhteyttä sähköpostitse (kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi) tai soittamalla (040 773 6257).

 

Historiateos on ostettavissa Hyvinkään museokeskuksen museokaupasta, Hämeenkatu 3D. Museokaupan lisäksi kirja on myynnissä Suomalaisessa kirjakaupassa ja Akateemisessa Kirjakaupassa.

Päivitetty 11.1.2022


TOIMISTO
Hämeenkatu 3D

ARKISTO JA KIRJASTO
Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, B7-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
liput:
Aikuiset 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 5 €
Alle 18-vuotiaat, työttömät vapaa pääsy
Hämeenkatu 3DValvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste