Hyvinkään historiateos

Suomen ja Pohjoismaiden historian professori FT Anu Lahtisen kirjoittama Hyvät, pahat ja hyvinkääläiset valottaa Hyvinkään seudun historiaa yli viidensadan vuoden ajalta. Uusi Hyvinkään seudun historiateos kertoo menneisyydessä vähälle huomiolle jääneestä Uudenmaan ja Hämeen rajaseudusta, jonka elämää kulkuyhteydet ovat pitkälti määränneet. Vantaanjoki, Helsinki–Hämeenlinna maantie, rautatie ja lentokenttä ovat antaneet oman leimansa seudulle.

 

Hyvät, pahat ja hyvinkääläiset tarkastelee Hyvinkään seudun historiaa, ja sen kohtaloihin vaikuttaneita ihmisiä, jotka ovat eläneet jatkuvassa liikkeen ja muutoksen tilassa. Teollisuuspaikkakunnan ja sen lähiseudun historia valottaa elävästi myös suomalaisen yhteiskunnan kehitystä paikallishistorian kautta. Moderni, uutta tietoa tarjoava teos soveltuu luettavaksi kaikille Hyvinkään seudun historiasta kiinnostuneille.

 

Kirjaa voi tilata Hyvinkään kaupunginmuseon toimistolta hintaan 36,50 euroa. Ota yhteyttä sähköpostitse (kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi) tai soittamalla (040 773 6257).

 

Historiateos on ostettavissa Hyvinkään museokeskuksen museokaupasta, Hämeenkatu 3D. Museokaupan lisäksi kirja on myynnissä Suomalaisessa kirjakaupassa ja Akateemisessa Kirjakaupassa.

Päivitetty 11.1.2022


HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
040 480 1644
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi


Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6


PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy


AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Tehdasmuseo avoinna kesä-heinäkuussa klo 12-16.

Saavutettavuusseloste