HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

 

Museot on suljettu toistaiseksi

Hyvinkään kaupunki sulkee useita toimipisteitä lauantaina 28.11.2020 alkaen koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Toimipisteitä suljetaan Keusoten ja STM tämän viikkoisten suositusten ja määräysten perusteella sekä sen mukaan, miten Aluehallintovirasto ohjeistaa lähiaikoina.
Suljettavia tiloja ovat muun muassa Hyvinkään kaupunginmuseon näyttely: Värikäs vuosikymmen kauppa keskus Willassa ja Valvillan tehdasmuseo villatehtaalla. Tehdasmuseo on ollut koko vuoden avoinna vain tilauksesta. 

Kun taas avaamme, noudatamme alla olevia ohjeita:

Meille on tärkeää, että voimme taata turvallisen ympäristön sekä asiakkaillemme että henkilökunnallemme, ja takaamme sen, että tarvittavat turvamenettelyt tullaan hoitamaan huolella. Pyydämme myös asiakkaita omalla toiminnallaan edesauttavan sitä, että voimme avata museon turvallisesti.

  • Museoon saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa
  • Henkilökuntamme pitää huolen siitä, että museon pinnat puhdistetaan tasaisin väliajoin. Noudatamme kaikessa hygieniassa ja siisteydessä THL:n ja Työturvallisuuslaitoksen antamia hygieniaohjeita.
  • Kädet on pestävä tai desinfioitava museoon saavuttaessa. Desinfiointiaineen löydät museon sisään tulon luota.
  • Säilytä riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin sekä henkilökuntaan ja vältä tungosta. Vältä yli 15 minuutin kontaktia henkilökuntamme kanssa.
  • Otamme tiloihimme kerrallaan korkeintaan 50 % normaalista henkilömäärästä. Henkilökuntamme rajaa tarpeen vaatiessa asiakasmäärää sulkemalla museon sisäänpääsyn, siihen saakka kunnes turvavälit palautuvat..
  • Olemme poistaneet tiloista sellaiset elementit, joiden hygieniasta emme pysty vastaamaan.
  • Suosi korttimaksua, etenkin lähimaksua.
  • Toivomme asiakkaiden käyttävän kasvomaskia.

Museo järjestää opastuksia vain pienryhmille erillisestä tilauksesta. Maksimiopastusryhmän koko on 20 henkilöä.

Tarjoamme nettisivuillamme Hyvinkään historiaan liittyviä sisältöjä ja opetuspaketteja, joita voi tutkia turvallisesti myös kotisohvalta. www.hyvinkaankaupunginmuseo.fi Kokoelmiamme pääsee tutkimaan osoitteesta www.museot.finna.fi.
Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja tarkennamme ohjeita ja suunnitelmia, kun lisäohjeistusta saadaan.

Turvaohjeet kuvana, sama teksti yläpuolella

Päivitetty 30.11.2020


TOIMISTO

Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, Q3-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
Rilli-tutkijapiste
Kauppakeskus Willa, 3-taso
Hämeenkatu 9Valvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste