Verkkosisällöt

TUTUSTU KOTONA

Kaupunginmuseolla on paljon verkkosisältöjä, joihin pääset tutustumaan vapaasti selaimen tai puhelimen kautta juuri silloin kun itselle parhaiten sopii.


Kokoelmat verkossa

Hyvinkään kaupunginmuseon digitoidut kokoelma-aineistot ovat Finna-palvelussa helposti kaikkien saatavilla. Hyvinkään kaupunginmuseon Finna -tietokannassa olevat kuvat ovat ei-kaupallisesti vapaasti käytettävissä, mutta kuvien yhteydessä tulee mainita kuvan lähdetiedot (CC BY-NC-ND 4.0 -lisenssi). Finnasta löytyvä aineisto karttuu ja tarkentuu jatkuvasti digitoinnin edetessä. Digitoidut valokuva- ja esinekokoelmat löytyvät osoitteesta: https://muistaja.finna.fi/hyvinkaan_kaupunginmuseo


Rilli-tutkijapiste

Kaupunginmuseon palkittu Rilli-tutkijapiste houkuttelee jokaisesta paikallishistorian tutkijan esiin. Rillin kautta Hyvinkään historiaan pääsee syventymään teollistumisen ja tehdastyön näkökulmasta uudella tavalla. Historiaesityksestä tekee ainutlaatuisen paikkatiedon ja toiminnallisten karttojen hyödyntäminen.

Rilli on pysyvä elementti Museokeskus Taikan näyttelytilaa, mutta siihen pääsee tutustumaan myös omalta koneelta ja puhelimelta ArcGIS-palvelun kautta.


Tarinakartat

Kadonnutta Hyvinkäätä etsimässä -tarinakartat.

Funkkista hyvinkääläisittäin -tarinakartta.

Parantola -tarinakartta.

Taiteilijan kaupunki: Helene Schjerfbeck -tarinakartta

Päivitetty 18.7.2023


HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
040 480 1644
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi


Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6


PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy


AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Tehdasmuseo avoinna kesä-heinäkuussa klo 12-16.

Saavutettavuusseloste