HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO

 

Kuvaa uusiksi!

Paikat ja rakennukset elävät ajassa. Ne muokataan sopiviksi uusiin tarpeisiin, mainoskyltit seinällä vaihtuvat ja maisema ympärillä muuttuu - ja kaikki tämä näkyy valokuvissa.

Hyvinkään kaupunginmuseo ja viisi muuta Keski-Uusimaan ja Kanta-Hämeen museota - Hyvinkään kaupunginmuseo, Keravan museopalvelut, Nurmijärven museo, Mäntsälän museotoimi, Riihimäen kaupunginmuseo ja Tuusulan museo - ovat aloittaneet syksystä 2021 kevääseen 2022 kestävän Kuvaa uusiksi - jälleenvalokuvausta kotikulmilla - hankkeen. Siinä kuvataan yhdessä vapaaehtoisten nykyversioita vanhoista museoiden kokoelmiin kuuluvista valokuvista. Suositussa jälleenvalokuvauksessa otetaan valokuvia jäljitellen vanhoja valokuvia: Kuvat otetaan samoista paikoista ja samoihin suuntiin kuin esikuvansa. Mikä on uutta, mitä vanhaa on säilynyt? Miten näkymät ovat muuttuneet?

Hankkeen aikana järjestetään valokuvauskävelyitä, joissa kierretään yhdessä kuvaamassa. Lisäksi reitit ja vanhat kuvat tallentuvat omatoimikierroksiksi, joita voi kiertää myös itsenäisesti. Museoiden kuvakokoelmat pääsevät käyttöön ja samalla dokumentoidaan tämän päivän näkymiä tulevia sukupolvia varten. Keväämmällä luvassa on myös koulutusta dokumentaariseen valokuvaamiseen.


Tutkitaan yhdessä menneiden vuosikymmenien maisemia ja sitä, miltä ne näyttävät nyt! Syyskuussa kävellään kolmessa kohteessa:
to 9.9 klo 18 Hyvinkäänkylä (Hyvinkää)
to 16.9 klo 18 Keravan aseman seutu (Kerava)
to 30.9 klo 17.30 Rajamäki (Nurmijärvi)


Loppusyksyn kävelyiden aikataulut tarkentuvat myöhemmin. Kävelyt vetää hankekoordinaattori Inka Tuominen yhdessä museoiden henkilökunnan kanssa.

Kuvaamiseen ja vanhojen kuvien paikantamiseen käytetään Android-puhelimissa toimivaa ilmaista Ajapaik-sovellusta (voit ladata sen esimerkiksi Google Playsta). Voit kuitenkin myös kuvata myös muilla puhelimilla tai kameralla. Retken aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikin käyttöön ja jälleenvalokuvaukseen, joten sinun ei tarvitse olla mestarivalokuvaaja!

Seuraa hankkeen blogia  kuvaauusiksi.wordpress.com

Lisätietoja:
Hankekoordinaattori Inka Tuominen, 0403413477, inka.tuominen@tuusula.fi

Päivitetty 9.9.2021


TOIMISTO
Hämeenkatu 3D

ARKISTO JA KIRJASTO
Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, B7-rappu
05800 Hyvinkää

040 773 6257
kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


NÄYTTELYT

Vaihtuvat näyttelyt
Rilli-tutkijapiste
Hämeenkatu 3DValvillan tehdasmuseo

Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6

Saavutettavuusseloste