H Y V I N K Ä Ä N K A U P U N G I N M U S E O

OMAMUSEO – MINUN MUSEONI – MEIDÄN MUSEO – YHDESSÄ


 Nainen tutustumassa mindmap-suunnitelmaan


Haluatko sinä mukaan suunnittelemaan uutta Hyvinkään kaupunginmuseota? Mitä sinä haluaisit nähdä museossa? Missä sinun museosi sijaitsisi? Miksi mielestäsi museoita tarvitaan?

Kaupunginmuseon ja taidemuseon yhteinen hanke sisältää ajatuksen uudenlaisesta tavasta ”käyttää” museota. Koska museot ovat ihmisiä varten, ihmisten yhteinen ”muisti”, on tärkeää myös asiakkaiden todellinen kohtaaminen, kokemuksellisuus ja toiminnallisuus. Kohtaamisen kautta museosta syntyy niin tiedon, kokemusten kuin muistojenkin jakamisen paikka. Museo ei pelkästään jaa, vaan luo yhdessä uutta tietoa ja kokemuspohjaa. Tätä kautta myös ajatus siitä, että kulttuuri nähdään väylänä myös muuhun yhteiskunnalliseen osallistumiseen, korostuu.

 

MUSEO MUUTTAA KESKELLE WILLAA

Hyvinkään kaupunginmuseosta tulee osa kauppakeskus Willan palveluita, kun museo muuttaa marraskuun alussa 2019 kauppakeskus Willaan! Museon voi ihan oikeasti sanoa sijaitsevan keskellä kylää! Hyvinkään kaupunginmuseo on etsinyt asiakastiloja aina vuoden 2018 alusta alkaen, kun Villan Voimala poistui museon näyttelykäytöstä.

 

Lähipalveluita

Siirtyminen kauppakeskukseen avaa Hyvinkään kaupunginmuseolle ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä museotyötä ihan uudella tavalla lähellä hyvinkääläisiä ja matkailijoita. Hyvinkään kaupunginmuseon asiakastilojen rakentaminen aloitetaan syksyllä 2019. Tiloista halutaan tehdä hyvinkääläisten oma museo, rento kohtaamispaikka kauppakeskus Willaan. Museon palvelut ovat ihmisten käytössä maksuttomasti.

 

Palvelutarjonta

Kauppakeskuksen tilat ovat vuokrattu museolle aina vuoden 2020 loppuun saakka. Siellä tullaan järjestämään vaihtuvista teemoista Hyvinkään historiasta kertovia näyttelyitä. Ensimmäinen näyttely on Lasten kaupunki, joka avaa ovensa marraskuun alussa 2019. Näyttely kertoo hyvinkääläisestä lapsuudesta ja toimii nostalgiamatkana menneeseen niin paikkakuntalaisille kuin muualta tulevillekin.

 

Uusiin tiloihin tulee myös museokauppa, josta voi ostaa uniikkeja Hyvinkää-aiheisia lahjatavaroita.

Museo järjestää tiloissa Hyvinkään historiasta kertovien näyttelyiden lisäksi näyttelyopastuksia, työpajoja ja muistelutilaisuuksia. Tiloissa pääsee myös tutustumaan Hyvinkään kaupunginmuseon ainutlaatuiseen Hyvinkään historialliseen valokuvakokoelmaan. Museon digitaalisten kuvien kokoelmaselain on asiakkaiden itsenäisessä käytössä ja henkilökunnan avustuksella.

 

Miksi Willaan?

Hyvinkään kaupunginmuseon vaihtuvien teemojen näyttelyt olivat esillä 2000-luvun alusta aina Hyvinkään satavuotisjuhlallisuuksiin saakka Hyvinkään Villatehtaalla. Villatehtaan näyttelytilat poistuivat museon käytöstä, kun kaupungintalon laajennusremontti alkoi 2018. Nyt Willassa avautuvat asiakastilat ovat museon käytössä aina vuoden 2020 loppuun saakka. Pysyviä asiakastiloja etsitään yhä kuumeisesti.

 

 

 

Päivitetty 15.3.2019 Tulosta