H Y V I N K Ä Ä N K A U P U N G I N M U S E O

OMAMUSEO – MINUN MUSEONI – MEIDÄN MUSEO – YHDESSÄ


 Nainen tutustumassa mindmap-suunnitelmaan


Haluatko sinä mukaan suunnittelemaan uutta Hyvinkään kaupunginmuseota? Mitä sinä haluaisit nähdä museossa? Missä sinun museosi sijaitsisi? Miksi mielestäsi museoita tarvitaan?

Kaupunginmuseon ja taidemuseon yhteinen hanke sisältää ajatuksen uudenlaisesta tavasta ”käyttää” museota. Koska museot ovat ihmisiä varten, ihmisten yhteinen ”muisti”, on tärkeää myös asiakkaiden todellinen kohtaaminen, kokemuksellisuus ja toiminnallisuus. Kohtaamisen kautta museosta syntyy niin tiedon, kokemusten kuin muistojenkin jakamisen paikka. Museo ei pelkästään jaa, vaan luo yhdessä uutta tietoa ja kokemuspohjaa. Tätä kautta myös ajatus siitä, että kulttuuri nähdään väylänä myös muuhun yhteiskunnalliseen osallistumiseen, korostuu.

 

Museon pitkäaikainen näyttelytila Villan Voimala poistui museon käytöstä alkuvuodesta 2018. Uusia näyttelytiloja etsitään kuumeisesti. Haluamme suunnitella tulevaa museotoimintaa yhdessä asiakkaidemme kanssa järjestämällä näyttelysuunnittelutyöpajoja loppuvuoden ja alkuvuoden 2019 aikana. Ilmoittaudu työpajaan mukaan!

Ensimmäinen näyttelysuunnittelutyöpaja toteutetaan 15.12.2018 Villan Joulu –tapahtuman yhteydessä Hyvinkään kaupunginmuseon toimistolla. Ilmoittaudu mukaan: kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi.

Tiedotamme myöhemmistä ajankohdista pikapuoliin!

Tavoitteenamme on avata uusi teemanäyttelymme alkukesästä 2019.

 

Lisätietoja: Susanna Eskola, intendentti, 040 709 5578

Päivitetty 8.10.2018 Tulosta