H Y V I N K Ä Ä N K A U P U N G I N M U S E O

 

HYVINKÄÄ MOBIILISSA

Hyvinkään satavuotiseen historiaan pääsee tutustumaan museon tuottaman Seinätön museo -mobiilisovelluksen avulla. 

Mobiilioppaat löydät osoitteesta: www.tarinasoitin.fi/hyvinkaankaupunginmuseo

Sata vuotta Hyvinkään historiaa -mobiiliopas

Mobiilissa voi tutustua Hyvinkään 100-vuotiseen historiaan seitsemän eri aikakausikuvauksen kautta, jotka on höystetty kuvakokoelmiemme ainutlaatuisilla kuvilla.

Minun Hyvinkääni

Hyvinkään  lukiolaiset ovat tuottaneet historian ja kuvataiteen tunneilla Minun Hyvinkääni – kokonaisuuden, jossa he pohtivat kuvien, tekstien, videoiden ja piirustusten kautta millainen on heidän Hyvinkäänsä. Kokonaisuus julkaistiin tammikuussa 2017. 

Sata vuotta hyvinkääläisiä –kuunnelmat

Tuotimme yhdessä Vuohi Median kanssa kuunnelmia Hyvinkään 100-vuotisesta kunnallisesta historiasta. Kuunnelmissa pääroolissa ovat hyvinkääläiset, jotka kertovat omasta arjestaan. 

Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat vievät kuulijansa pienten hetkien kautta isojen tunteiden äärelle. Kuunnelmien pääroolissa ovat eri aikakausien ihmiset, jotka kertovat omasta arjestaan. Kuunnelmissa pääsee tutustumaan pienen asemapaikkakunnan perustamiseen, työläisnaisen elämään, sota-aikaan lasten silmin, Hyvinkään nousuun, nuoreen rakkauteen ja Hyvinkään uuden brändin luomiseen. 

Kuunnelmat on julkaistu internetissä osoitteessa www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100.

Historia nykymaisemassa

Kaupunkitila kätkee sisäänsä tarinoita, rakennushistoriaa, muistoja sekä henkilöitä. Historia nykymaisemassa-mobiilioppaan avulla voit tutustua Hyvinkään eri kohteisiin kotisohvalta tai sitten vaikkapa pyöräretkellä paikan päällä. Mobiilissa sinulle avautuu panoraamakuva nyky-Hyvinkäästä, ja klikkaamalla kuvassa näkyviä ikoneja pääset tutustumaan kohteen historiaan tarinoiden, henkilöiden ja kuvien kautta.

Historia nykymaisemassa-mobiilioppaan löydät osoitteesta:

https://tarinasoitin.fi/historianyky

Hyvinkään historian aikakaudet

Millainen Hyvinkää oli esihistoriallisella ajalla? Entä millainen oli talonpoikaiselämä Hyvinkäänkylässä Ruotsinvallan aikaan?

Kartanoiden ja suurtilojen historia

Tärkeän osan Hyvinkään seudun historiasta muodostavat alueen kartanot ja suurtilat.
Hyvinkään seutu on muodostunut kolmen rälssikartanon – Kytäjän, Erkylän ja Raalan – alueille. Kytäjän kartano muodostettiin rälssisäteriksi vuonna 1634 ja Erkylä muodostui vasta 1700-luvun puolivälissä. Raalan kartanolla oli tiloja myös Hyvinkäänkylässä.

Tehtaan tytöt

Hyvinkään suurimmat teollisuuslaitokset ovat syntyneet naisvaltaisille aloille. Villatehdas, verkatehdas ja kenkätehdas työllistivät 1900-luvulla pääasiassa naisia. Minkälainen oli naisten kokemus teollistumisesta Hyvinkäällä? Se selviää täältä.

Päivitetty 8.10.2018 Tulosta

 
 
 

IN ENGLISH
PÅ SVENSKA
РУССКИЙ

 

HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO
HYVINKÄÄ CITY
MUSEUM 

 

KAUPUNGINMUSEON TOIMISTO

Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, Q3-rappu
05800 Hyvinkää
Toimiston puhelin:
040 7736257 kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo 

Katso sijainti karttapalvelusta

 

NÄYTTELYT

Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus,
Kankurinkatu 4–6