Meidän lasten Hyvinkää

Meidän lasten Hyvinkää tulee tutuksi

kehäkukkia

Paavolan päiväkodin pienet alle 3-vuotiaat Kerttuset kävivät tutustumassa lähikauppaan ja sen ihaniin vihannes- ja hedelmähyllyihin. Samalla retkellä he keräsivät syksyn lehtiä ja ihastelivat Aittapuiston vieressä kasvavia Jussilan päiväkodin lasten - kaikkien iloksi - kylvämiä kukkia.

Tässä toiminnassa toteutuu lasten liikunta, kielellisten taitojen ja valmiuksien vahvistaminen, lähiyhteisöön tutustuminen, ympäristökasvatus sekä riemukas retkeilyn ilo ja yhdessä koettu syysaamun retki.

pyöräilevä karhu

Punaojan päiväkodin viskarit tekivät pienen keskustakierroksen, jossa löydettiin lähistön patsaat. Heti ensimmäinen tarkkasilmäisen havainto löytyi ylhäältä Hyvinkääsalin ikkunassa. Muut patsaat löytyivät matkan varrelta.

Tässä toiminnassa toteutuu lasten liikunta, tutustuminen lähiyhteisön menneisyyteen ja nykyisyyteen, ympäristökasvatus, taiteeseen ja lähiympäristöön tutustuminen, vuorovaikutteinen keskustelu ja sanallinen ilmaisu sekä kaikki mitä retkellä yhdessä pohditaan ja ihmetellään ja nähdään.

maalaukset Hitsaajat-patsaasta

Kenttäkadun päiväkodin lapset ovat syksyn aikana tutustuneet kotikaupunkiinsa. Muistiin on tallennettu omat lempipaikat Hyvinkäällä sekä tehty upeita taideteoksia tutuista kohteista.

Tässä toiminnassa toteutuu kaikki jo edellä mainittu sekä lisäksi yhteistyö lasten perheiden kanssa. He ovat yhdessä lapsen kanssa pohtineet mieluista paikkaa, ottaneet siitä kuvan ja liittäneet mukaan lapsen kertoman tarinan lempipaikastaan.

Näin Hyvinkää, meidän kotikaupunkimme, tulee pienin askelin tutuksi ja omaksi.

Päivitetty 19.10.2022