Meidän Hyvinkää

”Mun Hyvinkääni” on myös sun Hyvinkää.

Museokeskus Taika, Lasten ja nuorten taidekeskus, Suomen Rautatiemuseo ja Hyvinkään kaupunginkirjasto tulevat tutuiksi varhaiskasvatuksen lapsille. Ne tarjoavat monipuolisia oppimisympäristöjä ja toimintamahdollisuuksia ja tukevat ilon, oppimisen ja oivaltamisen kokemuksia ja toivottavat lapset tervetulleiksi.

kivipolku nurmella

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle on kerrottu Hyvinkään kulttuuriympäristön tarjoamasta monipuolisesta oppimisympäristöstä kuten puistot, museot, liikuntapaikat, vierailu- ja kulttuurikohteet, rakennukset, patsaat ja kerrottu hieman paikallishistoriaakin. Näissä ympäristöissä toteutuvat liikunnan ilo ja muutkin oppimisen alueet – ilmaisu, tutkiminen, kielellinen kehitys ja yhteiset kokemukset. 

Lasten kanssa on toteutettu toiminnallisia kävely- ja tutustumisretkiä Hyvinkään keskusta-alueella sekä päiväkotien lähiympäristössä. Matkan varrella on käyty mielenkiintoisia keskusteluja nähdystä ja kuullusta sekä pysähdytty ihmettelemään. Lasten mielenkiintoa on suunnattu rakennettuun ja rakentamattomaan ympäristöön, menneisyyteen, nykyisyyteen ja hyvän tulevaisuuden rakentamiseen.

Rinteen talo Siltakadulla

Perheitä on kannustettu yhdessä lasten kanssa eri tavoin tutustumaan paikkakuntaan ja lähiseutuun tiedottamalla paikallisista lapsiperheille sopivista maksuttomista tapahtumista ja perheet ovat ilahduttavasti tapahtumiin osallistuneet.

Näin tehdään meidän Hyvinkää.

  Pörriäiset

Päivitetty 20.10.2022