"Amazing"

 

Lasten ja varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa Hyvinkää on nähty monin tavoin.

Kulttuuripolkua on kuljettu museokeskus Taikassa, Villa Artussa, Suomen Rautatiemuseossa, kirjastossa ja monissa muissa kulttuuriympäristömme kohteissa.

Hyvinkään metsät, maisemat, tavat ja tapahtumat ovat päiväkotivuoden aikana olleet vaikuttamassa osana lasten oppimisympäristöä.

Kun lähtee päiväkodin portin ulkopuolelle ja uskaltaa kurkistaa nurkan taakse, on mahdollisuus nähdä ja kokea paljon uutta. ”Mun Hyvinkääni” -hankkeessa on valmistettu pikku vihkoset päiväkotien lähiympäristöstä ja Hyvinkään keskeisistä kulttuurikohteista sekä tiedotettu monista mahdollisuuksista hyödyntää koko Hyvinkäätä oppimisympäristönä.

Ridasjärven päiväkodin lapset valmistivat itselleen ikioman Ridasjärvi-vihon. Ryhmä oli vieraillut tutustumassa vihkosen kohteisiin ja jokainen lisäsi omaansa lisäsivuja ja -kuvia. Lisäsivut täyttyivät lapselle tärkeistä asioista kuten oma koti, sen sijainti, perhe, minä itse, lempi retkipaikkani, lempipaikka päiväkodissa. Vihkoon oli kerätty kuvia ja piirroksia toiminnasta, retkistä ja tärkeistä hetkistä myös kotona. Ryhmän Hugo-pöllö sai omat tarinansa vihkoon. Näin käytettynä tämä vihko oli loistava esimerkki lapsen osallistamisesta ja oman toiminnan dokumentoinnista.

Oppimisympäristönä käytettiin koko kylää, minun ja sinun Hyvinkäätä. 😊

 

 

 

Päivitetty 14.6.2023